Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Begeleid wonen Westland

Droom jij van een eigen studio of appartement in de gemeente Westland? Bij Philadelphia woon je zelfstandig met begeleiding. Lees snel verder.

Contact

Begeleid wonen Westland

Ga je voor het eerst zelfstandig wonen? Of word je wat ouder en ben je op zoek naar een nieuwe woonvoorziening? Philadelphia heeft in de gemeente Westland verschillende locaties voor begeleid wonen. Voor jongvolwassenen, volwassenen en ouderen. Je woont in een eigen appartement of studio.

Je mag je appartement of studio inrichten zoals jij dat wilt. Dan voel je je snel thuis. Iedere woonlocatie heeft een gezamenlijke huiskamer. In deze gezamenlijke woonkamer kun je de andere bewoners ontmoeten, samen koken en eten of gewoon even lekker op de bank hangen. Een beetje tv kijken en wat drinken. Maar als je liever op je eigen kamer bent, dan kan dat natuurlijk ook. Overdag ga je vaak naar dagbesteding of werk. 's Avonds en in het weekend heb je tijd voor je hobby, sporten of je spreekt af met mensen.

Begeleid wonen bij jou in de buurt

Ook al woon je zelfstandig, er is begeleiding als jij dat nodig hebt. Misschien heb je hulp nodig bij de boodschappen, of hoe je structuur aanbrengt in je dag. Of misschien wil je je zelfstandigheid vergroten of zoek je een leuke werkplek. Samen met je begeleider maak je een plan met doelen. In dat plan staat wat jij nog wilt leren en ontwikkelen. Samen gaan jullie daarmee aan de slag. Met je begeleider kun je ook praten over dingen die je moeilijk vindt. Je begeleider vertelt je niet wat je moet doen. Bij Philadelphia vinden we het namelijk belangrijk dat jij zoveel mogelijk je eigen leven leidt. Jij hebt zeggenschap over je eigen leven. Wij helpen je bij het maken van je eigen keuzes.

Philadelphia heeft woonlocaties op verschillende plaatsen in de gemeente Westland. Bijvoorbeeld in Monster en in Wateringen. Als je van water houdt, zit je goed in Westland. Je kunt er varen met een rondvaartboot, een kano of zelf een bootje huren. En de zee is dichtbij. Monster ligt aan het strand, perfect dus als je van strandwandelingen houdt. Of als je graag een duik in de zee neemt. In de gemeente Westland zijn ook veel monumenten. Zoals de oude molen in Wateringen.

Ieder wooncomplex is verschillend. Op de ene plek hebben de mensen meer begeleiding en zorg nodig dan op de andere plek bijvoorbeeld. De appartementen van Philadelphia liggen vaak vlak bij het centrum en winkels. Ook is er altijd wel openbaar vervoer in de buurt.

Beschermd wonen Westland

Zie jij jezelf al wonen in de gemeente Westland? Je kunt bij Philadelphia wonen als je een lichte verstandelijke beperking of een verstandelijke beperking hebt. Ook heb je een indicatie nodig vanuit de Wet langdurige zorg. Het centrum indicatiestelling zorg verstrekt deze indicatie. Zelfstandig wonen met begeleiding in de gemeente Westland. Is dat echt iets voor jou? Superleuk! Je hebt misschien nog wel vragen. Bijvoorbeeld over de dienstverlening van Philadelphia. Of hoe dat nu precies werkt met zelfstandig wonen. Stel al je vragen aan het cliëntbureau van Philadelphia op 0800 - 0830 (gratis). Op de contactpagina vind je onze openingstijden.