Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

De baan voor jou

Een jobcoach helpt je op weg naar een betaalde baan

Neem contact met ons op

Jobcoach bij Philadelphia

Werk vinden is soms best lastig. Een jobcoach kan je hierbij helpen. Samen gaan jullie op zoek naar een betaalde baan. Soms is er meer nodig om te gaan werken. Dan kan de jobcoach je eerst helpen om te ontdekken wat jouw talenten zijn. Maar ook wat je nog moet leren voor je aan de slag kunt in een passende baan.

Bekijk hier de folder Jobcoaching

Landkaart jobcoaches versie juni 24

Download bestand (204 KB) Het bestand voorlezen

Een baan vinden in opdracht van UWV

De jobcoaches van Philadelphia kunnen jou ook in opdracht van UWV begeleiden bij het vinden van een passende baan. Dit is speciaal bedoeld voor mensen met een WIA-, WAO-, Wajong- of Ziektewetuitkering.

Moet je eerst nog stappen zetten voor je ergens aan het werk kunt? Dan helpt je jobcoach jou. Je krijgt hiervoor een programma dat bestaat uit verschillende onderdelen. Bij elk onderdeel komt een onderwerp aan de orde. Dat noemt UWV ‘modulaire dienstverlening’. Voordat jullie hiermee aan de slag gaan, hebben jouw jobcoach en jij een kennismakingsgesprek. In dat gesprek kijken jullie samen hoe jij het beste kan worden ondersteund. Jullie kunnen kiezen uit de volgende onderdelen:

Contact (UWV noemt dit ‘participatie interventie’)

Vind je het lastig om contact te leggen of kom je niet zoveel buiten de deur? Dan is het onderdeel ‘contact’ geschikt voor jou. Jij geeft aan wat je lastig vindt en je jobcoach helpt je hoe je daarmee om kunt gaan. Dit doen jullie stap voor stap. Jullie gaan samen naar buiten, doen een boodschap of zoeken een hobby.

Meedoen (UWV noemt dit ‘bevorderen maatschappelijke deelname’)

In het onderdeel ‘meedoen’ gaan je jobcoach en jij samen aan de slag zodat het je lukt om mee te doen in de maatschappij. Jullie werken samen aan het versterken van je zelfvertrouwen en het leren kennen van je grenzen. Resultaat: je doet regelmatig mee aan een georganiseerde activiteit buiten de deur. Dit kan een hobby, sporten of vrijwilligerswerk zijn. Net wat bij jou past!

Begeleiding bij scholing

Soms heb je nog een studie nodig voordat je kunt gaan werken. Als het je niet lukt om deze studie zelfstandig te volgen, kan jouw jobcoach je hierbij helpen. Hij of zij kan je bijvoorbeeld helpen plannen. Of je begeleiden bij het maken van je huiswerk.

Werkfit worden

Jouw jobcoach helpt jou om werkfit te worden. Werkfit zijn betekent dat je klaar bent om aan het werk te gaan. Je hebt dan een goed beeld van welk werk jij kunt doen en je weet hoe je je moet gedragen als je een baan hebt. Volgens UWV zijn er drie dingen belangrijk om werkfit te worden:

1. Het versterken van werknemersvaardigheden
Hierbij kun je denken aan het opbouwen van een werkritme, het zelfstandig uitvoeren van taken en omgaan met je collega’s of conflicten. Tijdens de begeleiding bespreekt je jobcoach dit met jou. Vaak kun je stage lopen of op een werkervaringsplek oefenen om deze dingen te leren.

2. Het verbeteren van je persoonlijke effectiviteit
Vaak is er een reden waarom je nog geen betaalde baan hebt. Je jobcoach kijkt met jou naar deze reden en naar hoe je hiermee om kunt gaan. Daarnaast kan je jobcoach jou helpen bij een gezonde leefstijl en om mentaal sterker te worden.

3. In beeld brengen van je arbeidsmarktpositie
Samen met je jobcoach onderzoek je wat jouw kwaliteiten, talenten, wensen, maar ook jouw grenzen zijn. Zo krijg je een beeld van de werkrichting die bij jou past. Soms weet je al wat je wilt en soms ook helemaal niet. Daarom heeft een jobcoach verschillende manieren om jou te helpen bij deze zoektocht.

‘Naar werk traject’

Ben je werkfit? Dan kan je jobcoach jou in een ‘Naar werk traject’ ondersteunen. Dit betekent dat jullie samen op zoek gaan naar een passende baan. Jullie kijken naar jouw mogelijkheden en bepalen welke activiteiten nodig zijn. Bijvoorbeeld:

• het maken van een duidelijk cv en een sollicitatiebrief;
• leren waar en hoe je de juiste vacatures kunt vinden;
• het oefenen van sollicitatiegesprekken;
• op zoek gaan naar een passende werkplek;

Als het goed is, lukt het om zo een betaalde baan te vinden! Soms start je met een (onbetaalde) proefplaatsing. Dat betekent dat je twee maanden op proef bij je nieuwe werkgever gaat werken. Gaat dit goed en krijg je een contract? Dan kan het soms fijn zijn als de jobcoach je nog langer blijft begeleiden. Hiervoor kun je samen met je werkgever en je jobcoach bij UWV hulp aanvragen. Dat noemen we: Persoonlijke Ondersteuning – Jobcoaching (PO-Jobcoaching).

PO-Jobcoaching

De jobcoach ondersteunt jou en je werkgever als je begint. Samen stellen jullie een persoonlijk inwerkprogramma op. Daarnaast helpt de jobcoach jouw werkgever bij de verschillende werkgeversregelingen die er zijn. Zo ontdekt je werkgever waar hij gebruik van kan maken als hij jou aanneemt als nieuwe medewerker.

De jobcoach kan ook je nieuwe collega’s voorbereiden op jouw komst. Zodat zij weten hoe ze jou het beste kunnen begeleiden. Dit zorgt ervoor dat de samenwerking zo soepel mogelijk verloopt. En dat jij zo zelfstandig mogelijk kunt werken en je prettig voelt op je nieuwe werkplek. Gaat het toch anders? Dan kan je jobcoach jou en je collega’s coachen om fijn te kunnen blijven werken.

Blik op werk-keurmerk

Philadelphia Werk & Begeleiding heeft het Blik op werk-keurmerk. Dat betekent dat een onafhankelijke kwaliteitsorganisatie heeft getoetst dat onze werkzaamheden aan de kwaliteitsnormen voldoen. Dankzij dit keurmerk kunnen onze jobcoaches mensen begeleiden naar en bij betaald werk in opdracht van UWV.

Blik op werk

Begeleiding op verzoek van de gemeente of werkgever

Naast begeleiding in opdracht van UWV kunnen de jobcoaches van Philadelphia je ook begeleiden op verzoek van de gemeente waar je woont. Of op verzoek van je werkgever. We maken dan met de gemeente of je werkgever afspraken over welke begeleiding jij nodig hebt en hoelang die begeleiding duurt.

Jobcoach nodig?

Wil jij ondersteuning om werkfit te worden? Of bij het vinden of behouden van een betaalde baan? Onze jobcoaches zijn werkzaam door het hele land en helpen jou graag verder. Bekijk hier het overzicht van de jobcoaches.