Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Cursussen

Volg een cursus op de ontmoetingsplek

Op de ontmoetingsplek in jouw buurt kun je cursussen volgen. Het aanbod stemmen we af op de vraag van de bezoekers van de ontmoetingsplek. Dat betekent dat je zelf ook aan de begeleiders van de ontmoetingsplek kunt vragen om het thema waar jij graag meer over wilt leren.

Cursussen op maat

Onze cursussen zijn erop gericht om jouw zelfredzaamheid te vergroten. De trainingen zijn onderverdeeld in zes thema's:

  • leren omgaan met geld;
  • vaardigheden in het huishouden ontwikkelen;
  • meer weten over gezondheid;
  • sociale vaardigheden trainen;
  • omgaan met het internet;
  • hulp bij het vinden van werk.

Elk thema kent verschillende trainingen. Zo leer je bij vaardigheden in het huishouden bijvoorbeeld hoe je de was kunt doen of hoe je goed kunt schoonmaken. Als je hulp nodig hebt bij het vinden van werk dan kun je een training volgen over het maken van jouw CV of het schrijven van een goede sollicitatiebrief.

Samen oefenen en leren

Als je deelneemt aan een cursus dan krijg je een werkboek waarmee je aan de slag kunt. Tijdens de training krijg je belangrijke informatie over het thema. Ook ga je samen met de andere deelnemers aan de slag. Zo leer je van elkaar. Je oefent vaardigheden en leert samen om met bepaalde situaties en uitdagingen om te gaan.

Wie kan cursussen van Philadelphia volgen?

De cursussen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die ondersteuning krijgen via Mijn Netwerk. Soms sluiten ook mensen aan die bij Philadelphia wonen of dagbesteding volgen. Het kan zo zijn dat je niet bij Philadelphia in zorg bent maar wel de ontmoetingsplek bezoekt en de cursus graag wilt volgen. Samen met jou bekijken we wat er mogelijk is.

Meer weten over cursussen en Mijn Netwerk?

Cursussen worden gegeven op de ontmoetingsplek bij jou in de buurt. In de locatiegids vind je welke ontmoetingsplek dichtbij jou is. Wil je meer informatie over de cursussen van Philadelphia? Of wil je weten of jij ondersteuning kan krijgen via Mijn Netwerk?