Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Sensiks

Doen wat eigenlijk niet kan in de belevingscabine

In de multi-sensorische belevingscabine, de Sensory Reality Pod genoemd, beleef je de wereld in 5D. Daarmee zijn al je zintuigen bij de beleving betrokken. Je ziet en hoort niet alleen het strand; je ruikt ook de zee, je voelt de wind door je haren en de warmte van de zon op je gezicht. Dat maakt dat je brein geactiveerd wordt en een realiteit ontwikkelt.

Voor veel mensen met een beperking is het lastig om naar buiten te gaan en erop uit te trekken. Dankzij de multi-sensorische belevingscabine krijgen ze toch de mogelijkheid om naar andere locaties te reizen, nieuwe ervaringen op te doen en hun brein actief te prikkelen.

Tot rust komen en ontspannen

Philadelphia heeft in samenwerking met Sensiks de belevingscabine uitvoerig getest. Uit de ruim 170 ervaringsmomenten blijkt dat veel mensen tot rust komen dankzij de beleving. Ook komen er bijzondere emoties los en biedt het een belangrijke vorm van ontspanning. Zo bleek iemand met autisme die vaak heel onrustig is zich volledig te kunnen ontspannen in de cabine. Na afloop van de belevenis zijn er dan ook veel positieve reacties: 'Ik was op vakantie, dit wil ik nog eens', 'Echt even in andere wereld', 'Ik voel me gelukkig!'.

Van passief observeren naar actief beleven

Naast dat het de mensen die we ondersteunen een fijne ervaring biedt, is multi-sensorische beleving ook heel belangrijk voor het activeren van het brein. Als je steeds dezelfde dingen meemaakt dan worden je hersenen niet meer uitgedaagd. Volgens Victor Kallen, klinisch psychofysioloog bij TNO 'lijkt gevoel positief te worden beïnvloed wanneer de multi-sensorische prikkels in harmonie zijn'. Juist die combinatie van verschillende zintuigen die geprikkeld worden in de Sensory Reality Pod maakt dus dat het brein goed geactiveerd wordt. Zo vindt er in plaats van een passieve observatie (zoals bij televisie kijken) een actieve beleving plaats, dat ook nog eens een prettig gevoel oproept.

Sensiks & Philadelphia

De Nederlandse start-up Sensiks is ontwikkelaar van de Sensory Reality Pod. De belevingscabine is het resultaat van bijna 6 jaar ontwikkelen met een team van wetenschappers, creatieven, programmeurs, ontwerpers en een bevlogen ondernemer. Philadelphia is officieel partner van Sensiks en de eerste gebruiker van sensory reality binnen de zorgsector.

Om deze video te tonen moeten we cookies plaatsen. Accepteer marketing-cookies of bekijk het op www.youtube.com/watch?v=A2yZAmzlOY8