Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Dagbesteding, leren en werken

Welke begeleidingsvorm past bij jou?

Neem contact op

Dagbesteding, leren en werken bij Philadelphia

Ben jij op zoek naar een leuke, uitdagende, zinvolle invulling van je dag? Wil je plezier hebben, groeien en jezelf ontwikkelen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor dagbesteding, leren en werken bij Philadelphia. Samen met jou zoeken we naar een begeleidingsvorm die goed bij jou past.

Philadelphia vindt het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om bij te dragen aan de maatschappij. En om zich te ontwikkelen. Daarom bieden we verschillende vormen van begeleiding. Deze begeleidingsvormen samen noemen we Mijn Werk.

Om deze video te tonen moeten we cookies plaatsen. Accepteer marketing-cookies of bekijk het op www.youtube.com/watch?v=nBJd6KqfSWk

Mijn Werk: een zinvolle invulling van je dag

Via Mijn Werk kun je aan de slag op één van onze dagbestedingslocaties. Of bij een bedrijf of organisatie in de buurt. Je kunt ook verschillende begeleidingsvormen combineren. Ook bieden we trainingen aan om vaardigheden te leren en je verder te ontwikkelen. Ben je benieuwd wat er allemaal onder Mijn Werk valt? We zetten de verschillende begeleidingsvormen voor je op een rij:

1. Arbeidsmatige dagbesteding

Wil jij graag nieuwe dingen leren? En andere mensen ontmoeten? Dan is arbeidsmatige dagbesteding iets voor jou. Je werkt samen met andere deelnemers op één van onze dagbestedingslocaties. Bijvoorbeeld in een restaurant. Of je gaat dieren verzorgen op een boerderij.

Mensen helpen of creatief bezig zijn

Op de dagbesteding help je mensen, maak je producten of draag je op een andere manier bij aan de maatschappij. Je kunt ook cursussen volgen. Bijvoorbeeld om beter te worden in taal. Of een cursus om je sociale vaardigheden te verbeteren. Lees meer over arbeidsmatige dagbesteding.

2. MijnWerk online

Werk jij graag achter een computer? En vind je het leuk om met anderen ergens aan te werken zonder dat je samen in één ruimte moet zijn? Kijk dan eens naar MijnWerk online. Je kiest op het online platform een opdracht om aan te werken. Dit doe je samen met je begeleider. Via het platform krijg je te horen wat je moet doen. Heb je hulp nodig? Dan kun je daarom vragen.

Aan de slag met techniek

De opdrachten voor MijnWerk online hebben vaak te maken met techniek. Denk aan het maken van video’s, vlogs of foto’s. Of het testen van een website. Lees meer over MijnWerk online.

3. TalentWerkt!

Is het jouw droom om te werken bij een bedrijf of organisatie? En kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Dan past TalentWerkt! bij jou. We kijken samen met jou wat je nog moet leren om je droom waar te maken. En we gaan op zoek naar een plek waar jij het werk kunt doen dat bij jou past.

Ervaring opdoen

Goed om te weten: als je werkt via TalentWerkt! krijg je geen salaris. Je werkt dus op vrijwillige basis. Zo doe je ervaring op. Ook is het een goede manier om een (dag)structuur te krijgen, je te ontwikkelen en een sociaal netwerk op te bouwen.

4. Leerwerktraject

Wil jij een vak leren? Dan is een leerwerktraject iets voor jou. Je volgt lessen, maar je gaat vooral aan de slag in de praktijk. Zo oefen je wat je geleerd hebt.

Certificaten behalen

We hebben leerwerktrajecten in verschillende sectoren. Je kunt bijvoorbeeld aan het werk in de horeca, de zorg of de techniek. We stemmen het niveau en de tijdsduur van het programma op jou af. Als je wilt, kun je met het leerwerktraject ook certificaten behalen. Deze certificaten kunnen je helpen bij het vinden van (betaald) werk.

5. Jobcoach

Wil jij graag betaald werk doen? Dan kan een jobcoach je helpen. Hij of zij zoekt samen met jou naar een betaalde baan die bij jou past.

Extra hulp

Heb je een baan gevonden? Dan kan een jobcoach jou en je werkgever ondersteunen. Zo zorgen we ervoor dat jij je werk goed kunt doen. De jobcoach blijft betrokken tot jij en je werkgever zonder extra hulp kunnen. Lees meer over de jobcoach.

6. Activerende dagbesteding

Heb jij behoefte aan een rustige omgeving? Waar je bezig bent, maar ook kunt ontspannen? Dan is activerende dagbesteding iets voor jou. Bij activerende dagbesteding gaat het vooral om ontspannen en beleven. Ook geeft de dagbesteding je structuur.

Intensieve begeleiding en/of verzorging

Heb jij intensievere begeleiding en/of verzorging nodig? Kijk dan naar onze mogelijkheden voor dagbesteding met intensieve begeleiding. Of dagbesteding met intensieve verzorging. Ook hebben we orthopedagogische dagcentra voor kinderen met een ernstige meervoudige beperking en/of gedragsproblemen.

Indicatie

Wil jij aan de slag via Mijn Werk? Dan heb je een indicatie nodig van het CIZ of de Wmo. Als je begeleiding van een jobcoach wilt, kan dat ook in opdracht van UWV of jouw gemeente.