Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Veilig en vertrouwd wonen

Intensieve begeleiding en verzorging voor mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB)

Direct naar de locatiegids

Wonen met intensieve begeleiding en verzorging

Mensen met een ernstige meervoudige beperking hebben vaak dag en nacht professionele hulp nodig. Natuurlijk zorg je met alle liefde voor je kind, maar het kan ook te intensief worden. Het zal geen makkelijke beslissing zijn, maar als het niet meer mogelijk is om jouw kind thuis te ondersteunen dan kan hij of zij bij Philadelphia wonen. Wij bieden intensieve begeleiding en verzorging voor mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB).

Wat is wonen met intensieve begeleiding en verzorging?

Wonen met intensieve begeleiding en verzorging betekent dat iemand op een locatie bij Philadelphia woont. Daar heeft iedereen zijn of haar eigen kamer of appartement. Jullie als ouders zijn altijd welkom. Ook andere familieleden en vrienden mogen altijd langskomen. De locatie is ingericht om het dagelijks leven van jouw kind zo prettig mogelijk te maken. Zo is er een speciale badkamer en genoeg ruimte voor een rolstoel.

Er is op een intensieve zorglocatie altijd professionele begeleiding aanwezig. De begeleider van jouw zoon of dochter weet precies wat er nodig is en hoe hij jouw kan kind kan ondersteunen. Bijvoorbeeld bij het opstaan en aankleden, maar ook bij wassen en eten en drinken. Er is veel aandacht voor communicatie. Zodat we zo goed mogelijk weten wat jouw kind wil en waarom dat zo is. Daarnaast krijg jouw kind de medische en verpleegkundige hulp die nodig is. Ook ’s nachts is er begeleiding aanwezig die oplet en zo nodig verzorging biedt.

Zintuigen prikkelen

Overdag proberen we jouw zoon of dochter zoveel mogelijk uit te dagen en te prikkelen. Dit doen we op een prettige manier, die past bij wat jouw kind fijn vindt. We kiezen een passende activiteit en maken bijvoorbeeld muziek.

Afhankelijk van het niveau van jouw kind maken we op de dagbesteding kunstwerken van bijvoorbeeld klei of textiel. Of schilderijen. Kan dat niet, dan zorgen we ervoor dat jouw kind een dag heeft waarbij hij zoveel mogelijk uitgedaagd en aangenaam geprikkeld wordt. De dagelijkse activiteiten zoals eten, douchen, koken en naar buiten gaan zijn zo een beleving op zich.

Voor wie is wonen met intensieve begeleiding en verzorging?

Voor wonen met intensieve begeleiding en verzorging is altijd een indicatie nodig. De meeste mensen die bij ons intensieve begeleiding krijgen hebben een ernstige meervoudige beperking. Ook mensen met een verstandelijke beperking die ouder worden en daardoor meer hulp nodig hebben kunnen op een intensieve woonlocatie terecht. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van dementie.

Op zoek naar intensieve begeleiding en verzorging

De faciliteiten en mogelijkheden van wonen met intensieve begeleiding en verzorging verschillen per locatie. We bekijken graag samen wat voor jou en jouw kind belangrijk is. Ook kunnen we je precies vertellen of een locatie een wachtlijst heeft en hoe het bijvoorbeeld zit met de indicatie.

Kosten

Vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) betaalt Philadelphia de kosten van wonen, eten en zorg. Maar niet alles is voor iedereen hetzelfde geregeld. Lees hier meer over de kosten voor wonen met intensieve begeleiding en verzorging.

Eigen bijdrage CAK

Vanaf 18 jaar moet iedereen een eigen bijdrage betalen voor zorg die betaald wordt uit de Wlz en de WMO. De hoogte van je eigen bijdrage is afhankelijk van de soort zorg en de hoogte van je inkomen. De website van het CAK www.hetcak.nl geeft je hier veel duidelijkheid over. Hier kun je precies je situatie aangeven en lezen wat vergoedt wordt en welke eigen bijdrage er eventueel van je verwacht wordt.

Wonen met intensieve begeleiding en verzorging bij jou in de buurt

Wil je weten of er bij de locatie bij jou in de buurt plek is voor jouw kind? Ons cliëntbureau kan je vertellen of er een wachtlijst is. Wij bekijken samen met jouw zoon of dochter en met jullie als ouders wat de beste oplossing is.

Neem contact op met het cliëntbureau. Bel ons gratis nummer 0800 – 0830. Kijk hier voor andere contactmogelijkheden.