Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Leren in de praktijk

Welk vak past bij jou?

Neem contact met ons op

Leerwerktraject bij Philadelphia

Tijdens een leerwerktraject leer je een vak in de praktijk. Je volgt lessen en je werkt mee op een locatie. Tijdens het meewerken oefen je wat je in de lessen hebt geleerd.

Om deze video te tonen moeten we cookies plaatsen. Accepteer marketing-cookies of bekijk het op www.youtube.com/watch?v=UnTHOXMMao0

Verschillende leerlijnen

Verspreid over het land kun je verschillende leerlijnen volgen. Zoals de leerlijnen Woonhulp, Keukenassistent of Assistent Groen. Daarnaast kun je ook andere lesprogramma’s volgen. Denk aan sociale vaardigheden, werknemersvaardigheden, taal en rekenen. Elk leerwerktraject is maatwerk. Dit betekent dat het niveau en hoelang het programma duurt op jou wordt afgestemd. Hierdoor kan de lengte van het leerwerktraject per deelnemer verschillen.

Certificaten behalen

Met een leerwerktraject kun je een branche-erkend certificaat behalen. Als je dat wilt, duurt je traject minimaal zes maanden en maximaal twee jaar. Je kunt ook alleen de onderdelen van het leerwerktraject volgen die bij jou passen en hiervoor losse certificaten behalen. Hierdoor kan iedereen met een leerwerktraject meedoen.

Het uiteindelijke doel? Een stap vooruit zetten. Voor de één betekent dat met nieuwe vaardigheden op de dagbesteding aan de slag gaan. Voor de ander betekent het dat hij zelfstandiger aan de slag kan met TalentWerkt!. Er zijn ook deelnemers die vanuit een leerwerktraject doorstromen naar een vervolgopleiding of betaald werk.

Waar kan je een leerwerktraject volgen?

Een leerwerktraject wordt vaak aangeboden op een dagbestedingslocatie. Maar het kan ook in samenwerking met een bedrijf of organisatie zijn.

Welke leerlijnen heeft Philadelphia?

Bedieningsassistent

Lijkt het je leuk om te werken in een restaurant, café of andere horecazaak? Dan is de leerlijn Bedieningsassistent iets voor jou. Je voert verschillende werkzaamheden uit in de bediening. Zoals tafels klaarmaken en opdekken, gasten verwelkomen en naar hun tafel brengen en bestellingen opnemen en serveren. En natuurlijk zorg je ook dat de tafels netjes afgeruimd worden en schoon zijn voor de volgende bezoekers.

Je kunt het leerwerktraject afsluiten met een examen voor het branche-erkende certificaat Bedieningsassistent (BAS) van de Stichting Vakopleiding Horeca (SVH).

Keukenassistent

Vind jij het leuk om te koken en om te helpen in de keuken? Kijk dan eens naar de leerlijn Keukenassistent. Je voert tijdens deze opleiding verschillende werkzaamheden uit in de keuken. Denk aan een planning maken en ingrediënten en producten verzamelen. Ook bereid je simpele gerechten en zorg je ervoor dat je werkplek na het werk schoon is voor de volgende dag. Je kunt het leerwerktraject afsluiten met een examen voor het branche-erkende certificaat Keukenassistent (KAS) van de Stichting Vakopleiding Horeca (SVH).

Woonhulp

Vind jij het fijn om anderen te helpen? Dan past de leerlijn Woonhulp bij jou. Je helpt ouderen of mensen met een ernstige beperking. Je zet koffie, dekt de tafel, doet boodschappen en verzorgt de planten. Je strijkt de was, maakt bedden op of je maakt de wc schoon. Je doet een spelletje met de bewoners of je maakt een praatje. Tijdens de opleiding leer je hoe je deze taken moet uitvoeren. Je leert ook waarom het belangrijk is om deze taken uit te voeren. Je leert over je lichaamshouding tijdens het werk. En je leert hoe je samenwerkt met je collega’s.


Dit leerwerktraject kun je afsluiten met een examen voor het branche-erkende certificaat Woonhulp. Past dit examen niet bij jou? Dan kun je ook losse onderdelen volgen. Je volgt de opleiding in de ouderenzorg of in de gehandicaptenzorg. Benieuwd naar ervaringsverhalen? Lees het verhaal van Hanneke. En het verhaal van Michiel. Zij volgden allebei de leerlijn Woonhulp.

Medewerker fietstechniek

Lijkt het jou leuk om fietsen te onderhouden en te repareren? Dan is de leerlijn Medewerker Fietstechniek iets voor jou. Je leert bijvoorbeeld hoe je het stuur en het zadel van een fiets verstelt. Ook leer je banden plakken, kettingen spannen, remmen afstellen en remblokjes vervangen. Je kunt het leerwerktraject afsluiten met een praktijkexamen.

Medewerker Schoonmaak

Vind jij het heerlijk om ervoor te zorgen dat alles weer schoon en fris is? Kies dan voor de leerlijn Medewerker Schoonmaak. Je leert hier alles over schoonmaken. Bijvoorbeeld welke schoonmaakmiddelen er zijn en welke je waarvoor gebruikt. En hoe je verschillende ruimtes het beste schoonmaakt. Je kunt het leerwerktraject afsluiten met een praktijkexamen. Hiermee kun je een branche-erkend certificaat behalen.

Assistent Groen

Lijkt het jou leuk om te werken in het groen? Dan past de leerlijn Assistent Groen bij jou! Je voert taken uit in de groenvoorziening. Denk aan het verzorgen van struiken en bloemen en het opruimen van takken. En aan het onderhouden van materialen, zoals het schoonmaken van grasmaaiers. Heb je de opleiding afgerond? Dan krijg je het branche-erkende certificaat Assistent Groen. Je kunt hiermee werken in bijvoorbeeld: tuincentra, een plantsoenendienst, groenvoorziening of bij een zorgboerderij.

Assistent Facilitair

Houd jij van afwisseling? En zorg je graag voor andere mensen? Dan is de leerlijn Assistent Facilitair iets voor jou! Je voert taken uit in de facilitaire dienstverlening. Je maakt ruimtes schoon, je ontvangt gasten of je voert kleine reparaties uit. Zoals het vervangen van een kapotte lamp. Je sluit het leerwerktraject af met het branche-erkende certificaat Assistent Facilitair. Je kunt hiermee werken in bijvoorbeeld verpleeg- en verzorgingshuizen, op scholen, bij bedrijven of bij (sport)verenigingen.

Meer weten over een leerwerktraject?

Wil je graag meer informatie over een leerwerktraject? Of wil je weten welk traject het beste bij jou past?

Neem contact met ons op