Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Datagedreven zorg

Philadelphia is volop bezig met experimenten en projecten op het gebied van datagedreven zorg. Dit is ‘de toepassing van technologie die gebruik maakt van data, waardoor directe invloed wordt uitgeoefend op verbetering van de kwaliteit van de zorg en de kwaliteit van leven van de cliënt’. Gerlinde Paas, directeur Zorg en Wonen regio West, is betrokken bij de introductie van datagedreven zorg.

Bij vrouwen met het Down-syndroom kun je bijvoorbeeld mogelijk aan de hand van de datum van laatste menstruatie behoorlijk goed inschatten wanneer iemand gaat dementeren. ‘Dat is interessante informatie omdat je er dan voor kunt zorgen dat iemand op tijd verhuist en kan wennen aan de nieuwe omgeving vóórdat ze dementeert’, legt Gerlinde uit. ‘Bij datagedreven zorg maak je gebruik van data om de zorg voor de cliënt beter te maken’, zegt ze. ‘En het werk van de medewerker efficiënter en nog mooier. Als je met behulp van data gedrag van een cliënt kunt voorspellen, kan de medewerker daar ook beter en eerder op inspelen.’

Toekomstmuziek

Want wat heb je als cliënt of begeleider nu eigenlijk aan datagedreven zorg? En in hoeverre is dit toekomstmuziek of is het al bruikbaar? Wat maakt dat Philadelphia dit ook belangrijke innovatieve technologie vindt? Het is helder dat het optimaal gebruikmaken van data bijzonder waardevol kan zijn. Sinds 2017 werken we hard aan datagedreven bedrijfsvoering onder de noemer Business Intelligence & Analytics. Na data te hebben ingezet in onder andere bedrijfsvoering, financiën en verzuim zijn we nu toe aan de volgende stap: het primaire proces, de kwaliteit van zorg.

Download de brochures voor meer informatie over specifieke onderwerpen als de Slimme inco en zorgdomotica.

Heb je ideeën op het gebied van datagedreven zorg? Neem dan ook gerust contact met ons op via datagedrevenzorg@philadelphia.nl.

Brochures