Header: Zelfredzaam leven

Ambulante ondersteuning met Mijn Netwerk


Je hebt een eigen woning en de meeste dingen kun je prima zelf. Toch heb je soms even wat ondersteuning nodig. Bijvoorbeeld omdat je ergens onzeker over bent, iets moeilijk vindt of behoefte hebt aan iemand die je kan adviseren. Ambulante ondersteuning van Philadelphia is dan misschien iets voor jou.

Samen met een professionele begeleider bespreek je jouw wensen. Wat wil je graag wilt leren en welke ondersteuning heb je nodig? Zo kun je jezelf verder ontwikkelen en krijg je meer regie over je leven.

Ambulante begeleider

Woon je zelfstandig en kun je op bepaalde gebieden wel wat ondersteuning gebruiken? Bijvoorbeeld bij het op orde houden van je huishouden. Of het uitbreiden van je sociale netwerk? Dan kan een ambulant begeleider van Philadelphia jou hierbij ondersteunen. Je spreekt met je begeleider af op een ontmoetingsplek. Of als het nodig is komt de begeleider bij jou thuis. Samen maken jullie een plan en ga je werken aan jouw doelen zodat jij kan leven zoals je wilt. 
Lees hier meer over de Ambulante begeleider

DigiContact

Met DigiContact kan je 24 uur per dag en zeven dagen per week contact opnemen met een begeleider. Het werkt via de computer, laptop of iPad en gewoon via je smartphone. En natuurlijk kan je ook gewoon bellen. Je wordt direct geholpen zodat met je vragen niet hoeft te wachten tot je een afspraak met je begeleider hebt. 
Lees hier meer over Digicontact

Ontmoetingsplek

Door heel Nederland hebben we ontmoetingsplekken. Waarschijnlijk ook bij jou in de buurt.  Op een ontmoetingsplek is iedereen welkom. Je kan er bijvoorbeeld andere mensen leren kennen. Gezellig een kop koffiedrinken, samen eten of een cursus volgen. En je kan er afspreken met je ambulante begeleider.
Lees hier meer over de ontmoetingsplek

Cursussen

Op de ontmoetingsplek kan je ook cursussen volgen. Bijvoorbeeld over social media, omgaan met geld, het huishouden of solliciteren. Er is heel veel mogelijk.
Lees hier meer over de cursussen

Wat heb je nodig?

Voor ambulante ondersteuning heb je een Wmo- of Wlz-indicatie nodig. Als het nodig is, helpen we je met de aanvraag hiervoor.

Veelgestelde vragen

Wat is ambulante ondersteuning?

Het woord ambulant betekent dat iets geen vaste plaats kent. Als je ambulante ondersteuning krijgt bij Philadelphia dan woon je zelf niet op een locatie van Philadelphia maar in je eigen huis. De ambulante begeleider komt bijvoorbeeld bij jou thuis langs of jullie treffen elkaar op de ontmoetingsplek in de buurt.


Wanneer is ambulante begeleiding gewenst?

Ambulante begeleiding is nuttig wanneer je zelfredzaam genoeg bent om op jezelf te wonen. Je hoeft dan niet bij een woonlocatie van Philadelphia of een andere zorginstelling te wonen. Je kunt gewoon in je eigen huis blijven. Samen met jou bekijken we welke ondersteuning jij nodig hebt. Neem gerust contact met ons op als je twijfelt of ambulante ondersteuning iets voor jou is.


Wat is beeldzorg?

Bij ondersteuning via beeldbellen maakt de professionele begeleider contact via een beeldscherm. Dat kan via een computer, een laptop of een tablet. Philadelphia maakt gebruik van de speciale DigiContact-app.


Wat is zelfredzaamheid?

Zelfredzaam zijn betekent dat je voor jezelf kunt zorgen. Je kunt je eigen problemen oplossen en jezelf redden in het dagelijks leven. Als je zelfredzaam bent dan kun je zelfstandig leven.