Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Al vrijwilliger?

Welkom bij Philadelphia

Wat fijn dat je ons komt helpen! We zijn dankbaar dat de cliënten extra aandacht krijgen van mensen zoals jij. Of dat nu direct is doordat je met hen dingen onderneemt of doordat je klusjes in en om de locatie doet. Alle hulp is welkom!

In de brochure ‘Welkom bij Philadelphia voor vrijwilligers’ maken we je wegwijs. Je leest waar Philadelphia voor staat, wat we van jou verwachten en wat je van ons mag verwachten. We hopen dat je je snel thuis voelt bij ons. Want als jij werkt met plezier, heeft iedereen daar profijt van. Jij, je collega’s, en natuurlijk de mensen die bij ons in zorg zijn. Zo halen we het beste uit elkaar.

In de brochure lees je meer over:

 • je bent verzekerd voor aansprakelijkheid en ongevallen tijdens je vrijwilligerswerk
 • korting op mode, elektronica, dagjes uit en meer via Philadelphia Benefits at Work en Philadelphia-nahetwerk.
 • vrijwilligers ontvangen het jaarlijkse eindejaarsgeschenk
 • een vaste contactpersoon en begeleiding op maat op de locatie
 • VOG – verklaring omtrent gedrag
 • vergoeding gemaakte kosten
 • mogelijkheid tot deelname aan collectiviteitskorting op de aanvullende verzekering van een collectieve zorgverzekering

Lees hier meer: Brochure Welkom bij Philadelphia voor vrijwilligers'.

Heb je vragen

Stel ze aan je lokale contactpersoon of medewerker van het team waar je als vrijwilliger werkt.

Jouw gegevens

Je persoonlijke gegevens (zoals naam, adres en bereikbaarheidsgegevens) registreren we. We gaan hier zorgvuldig mee om en delen ze niet met derden. Geef aan jouw contactpersoon door als je gegevens wijzigen.

Leren & ontwikkelen

Je hebt soms behoefte aan meer informatie over een specifiek onderwerp. Of misschien loop je als vrijwilliger ergens tegenaan en zou je willen leren hoe je met bepaalde situaties nog beter om kunt gaan. Geef dit dan aan bij je contactpersoon van de locatie/team waar je actief bent. Teams organiseren soms een bijeenkomst organiseren voor vrijwilligers. Zo'n bijeenkomst kan gaan over een thema waar jij meer over wilt weten of een thema dat het team zelf graag onder de aandacht wil brengen.

Meer kennis over hygiënisch werken in de zorg

Help mee om infectieziekten te voorkomen; door meer kennis en een goede handhygiëne.

Kennisplein Gehandicaptenzorg: schone handen

Free-learning: infectiepreventie verstandelijk gehandicaptenzorg

Leerhuis Philadelphia

Als vrijwilliger bij Philadelphia heb je toegang tot het Leerhuis van Philadelphia (Ben je na 1 juni 2023 gestart als vrijwilliger, dan is de toegang helaas nog niet geactiveerd. Zodra dit mogelijk is vermelden we dat hier).

Wil je inloggen bij het Leerhuis?
Ben je voor 1 juni 2023 gestart als vrijwilliger? Klik dan op onderstaande button. Gebruik altijd het e-mailadres waarmee je geregistreerd staat.

Wachtwoord vergeten?
Ben je je wachtwoord vergeten, dan kun je ook via deze button jouw wachtwoord opnieuw instellen (Let op: het is hierbij niet verplicht om je gebruikersnaam op te geven).

Visie van Philadelphia

We vinden het belangrijk dat jij als vrijwilliger weet waar we voor staan. Daarom brengen we het boekje Een gewoon leven, een eigen leven onder de aandacht. Heb je na het lezen van dit boekje vragen? Bijvoorbeeld wat onze visie betekent in de praktijk en voor jouw rol? Dan kun je terecht bij de locatie waaraan je als vrijwilliger verbonden bent.

Wist je dat ….

 • zo’n 4400 geregistreerde vrijwilligers zich inzetten voor cliënten van Philadelphia?
 • deze vrijwilligers zich inzetten voor een grote diversiteit aan activiteiten, waarbij we uitgaan van de vraag van de cliënt(en) en de wensen, kennis en vaardigheden van de vrijwilliger?
 • cliënten en medewerkers graag samen met je kijken wat er (nog meer) mogelijk is?
 • cliënten hierdoor meer aandacht en bewegingsvrijheid kunnen ervaren?

Protocollen en Handreikingen

Hieronder een aantal protocollen en handreikingen die voor vrijwilligers van belang zijn.

Wet- en regelgeving

Hieronder vind je verwijzingen naar een aantal informatieve websites:

Heb je complimenten of klachten?

Bespreek deze dan met de contactpersoon van je locatie. Kom je er samen niet uit, neem dan contact op met de manager van de locatie. Daarnaast kun je contact opnemen met de landelijke contactpersoon voor vrijwilligers, mevrouw J. Vink (e-mail: j.vink@philadelphia.nl).