Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Verwanten en vertegenwoordigers

Zorgvuldig en betrouwbaar

Philadelphia ondersteunt mensen met een beperking door het hele land. Onze professionals staan elke dag weer klaar voor de mensen die bij ons wonen, de dag nuttig besteden, werken of op een andere manier ondersteuning krijgen.

Wanneer een direct familielid of iemand uit je directe omgeving een beperking heeft kan dit veel impact hebben op je dagelijkse leven. Het is dan prettig om van een betrouwbare zorgorganisatie op aan te kunnen. Philadelphia ondersteunt ook jou graag. Zodat jij de verantwoordelijkheid met ons kunt delen en je gesteund voelt in de zorg voor jouw naaste.

Samen zorgen

Wij vinden het van groot belang dat jij bij de zorg betrokken bent op een manier die voor jou prettig is. We bespreken dan ook graag met ouders en verwanten wat de wensen zijn. Zo kunnen we met elkaar een zorg- of ondersteuningsplan maken waar iedereen zich prettig bij voelt.

Philadelphia is er voor jou

Weet je niet zeker of Philadelphia de juiste plek kan bieden aan jouw verwant? Wil je meer weten over de mogelijkheden en locaties bij jou in de buurt? We helpen je graag verder.

Neem contact met ons op

Infectiepreventie in de zorg

Goede en veilige zorg- en dienstverlening staat binnen Philadelphia voorop. Help mee om infectieziekten te voorkomen en rekening te houden met kwetsbare personen. Van onze medewerkers, cliënten, vrijwilligers, verwanten en bezoekers vragen we zich aan de basisadviezen te houden.

De basisadviezen zijn:

  1. Toepassen van handhygiëne
  2. Hoesten en niezen in de elleboog
  3. Papieren zakdoekjes gebruiken
  4. Zorg voor voldoende frisse lucht

Wil je meer kennis over het voorkomen van infecties:

Kennisplein Gehandicaptenzorg: schone handen


Free-learning: infectiepreventie verstandelijk gehandicaptenzorg

Corona - hoe en wat

Afwegingen bij (vermoeden van) besmetting

Het is belangrijk om verspreiding van besmetting te voorkomen en kwetsbare cliënten te beschermen. Bij vermoeden van een besmetting of als er sprake is van een uitbraak dan overlegt het team van de locatie met het Verpleegkundig team van Philadelphia. Soms is het nodig om uw verwant op de eigen kamer te verzorgen (isolatie) om verspreiding te voorkomen en andere kwetsbare cliënten te beschermen. Hierbij gelden deze overwegingen:

  • ziektelast van cliënten
  • snelheid van de verspreiding
  • hoe goed cliënten instructies kunnen opvolgen

Medische alertheid

Als een begeleider vermoedt dat er bij je familielid sprake is van een besmetting, dan zal er extra aandacht worden besteed aan het in de gaten houden van het welbevinden, zoals ademhaling, bloeddruk, hartslag. Ook zullen onze begeleiders dan altijd contact met het Verpleegkundige team hebben. Zij adviseren de begeleiders over de te nemen stappen en denken mee wat voor alle cliënten van de locatie nodig is. Met betrekking tot te nemen maatregelen adviseren de verpleegkundigen altijd conform de meest actuele richtlijnen van RIVM.

Verpleegkundig team

Philadelphia heeft een speciaal verpleegkundig team. Begeleiders kunnen 24/7 contact opnemen met dit team voor advies, ook als er een vermoeden bestaat van een besmetting.