Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Onze werkwijze

Denken in kansen en mogelijkheden

Alles wat we doen, doen we om het beste uit onszelf en de mens die wij ondersteunen te halen. Bij ons werken ruim 7.600 medewerkers. Bevlogen professionals die zich dag in, dag uit inzetten voor een goede kwaliteit van zorg. Die regels niet leidend laten zijn. Stevig in hun schoenen staan en hun vak verstaan. Die elke dag weer laten zien dat vrijheid en verantwoordelijkheid zich tezamen vermenigvuldigt tot zelfvertrouwen én vertrouwen in elkaar.

Meer doen met minder regels

Wij gaan er vanuit dat mensen beter presteren wanneer ze kunnen werken vanuit hun vakmanschap. Dat principe stond al centraal tijdens het experiment regelarm waar Philadelphia in 2012 aan mee deed en in het programma De Bedoeling in 2014. Inmiddels is het regelarme gedachtegoed niet meer van de werkvloer weg te denken.

Op weg naar zelforganisatie

Nu maken we de stap naar zelforganisatie. We werken aan het vergroten van kennis en kunde en de speelruimte van teams. Ieder team krijgt daarmee regie over het eigen werk. De managers geven daarbij sturing vanuit visie, waarden en strategie.

Johan Faber schreef het boek: ‘Het Werkt’ over de beweging van systemen en regeldruk naar zelforganisatie.

Werken met een missie

Werken bij Philadelphia betekent werken vanuit de missie om mensen met een beperking te ondersteunen zo prettig mogelijk te leven. Onze missie komt tot uitdrukking in onze belangrijkste waarden: Liefde, Lef en Meesterschap.

Lees ook hoe Philadelphia bijdraagt aan duurzaamheid