Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Wonen in een veilige omgeving

Zo zelfstandig mogelijk wonen met bescherming en onvoorwaardelijke steun van onze professionele begeleiders

Neem contact met ons op

Beschermd wonen bij Philadelphia

Sommige mensen vinden het lastig om voor zichzelf te zorgen. Bijvoorbeeld omdat ze last hebben van gedragsproblemen of van psychische problemen. Herken je dit bij jouw kind? En zoek je een veilige woonplek voor hem of haar? Beschermd wonen bij Philadelphia kan een goede optie zijn.

Wat is beschermd wonen?

Iemand die beschermd woont, krijgt bescherming en onvoorwaardelijke steun van onze professionele begeleiders. Daarnaast woont hij zo zelfstandig als mogelijk. Wij hebben speciale locaties waar het veilig wonen is in een rustige omgeving. Op deze locaties kan iedereen de behandeling krijgen die hij nodig heeft.

Jouw kind krijgt een eigen kamer of appartement. Ook is er een gezamenlijke huiskamer. Daar kunnen de bewoners samenkomen om bijvoorbeeld gezellig met elkaar te koken en te eten. Ieder bepaalt voor zichzelf wat hij graag samen met anderen doet en wat hij liever alleen wil doen.

Begeleiding op maat

Wij begrijpen dat het voor jou als ouder niet eenvoudig is om je kind los te laten. Daarom willen wij de beste zorg bieden. Als jouw kind bij ons beschermd woont dan is er altijd een deskundige begeleider in de buurt. Zodat jouw zoon of dochter hulp kan krijgen wanneer hij of zij dat nodig heeft. Dag en nacht. Wij bekijken samen met jouw kind naar zijn behoeftes. We kunnen bijvoorbeeld ondersteunen bij het vinden van werk of dagbesteding. Zodat hij kan doen wat hij leuk vindt en waar hij goed in is.

We vinden het belangrijk om onze bewoners ruimte te geven om nieuwe dingen te proberen. Bijvoorbeeld muziek maken of een nieuwe sport uitproberen. Graag kijken we samen met jouw kind naar zijn wensen en naar de mogelijkheden. Zodat hij kan leven zoals hij dat wil.

Voor wie is beschermd wonen?

Voor beschermd wonen is altijd een indicatie nodig. De meeste mensen die bij ons beschermd wonen hebben een lichte verstandelijke beperking (LVB) met daarbij bijvoorbeeld autisme of psychiatrische problemen. Als je niet zeker weet of je kind over de juiste indicatie beschikt, neem dan gerust contact met ons op. We bekijken dan samen de mogelijkheden. Ons cliëntbureau helpt met de indicatie en weet ook of er een wachtlijst is bij de locatie waar jouw zoon of dochter graag zou willen wonen.

Bij Philadelphia kun je ook begeleid wonen. Dat is net iets anders dan beschermd wonen. Mensen met een verstandelijke beperking (VB) wonen vaak begeleid. Zij hebben begeleiding nodig bij dagelijkse dingen zoals zichzelf verzorgen, boodschappen doen, koken en het appartement netjes houden. Lees hier meer over begeleid wonen.

Kosten

Vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) betaalt Philadelphia de kosten van wonen, eten en zorg. Maar niet alles is voor iedereen hetzelfde geregeld. Lees hier meer over de kosten van beschermd wonen.

Eigen bijdrage CAK

Vanaf 18 jaar moet iedereen een eigen bijdrage betalen voor zorg die betaald wordt uit de Wlz en de WMO. De hoogte van je eigen bijdrage is afhankelijk van de soort zorg en de hoogte van je inkomen. De website van het CAK www.hetcak.nl geeft je hier veel duidelijkheid over. Hier kun je precies je situatie aangeven en lezen wat vergoedt wordt en welke eigen bijdrage er eventueel van je verwacht wordt.

Beschermd wonen bij jou in de buurt

Wil je weten of er bij de locatie bij jou in de buurt plek is voor jouw kind? Ons cliëntbureau kan je vertellen of er een wachtlijst is. Wij bekijken samen met jouw zoon of dochter en met jullie als ouders wat de beste oplossing is.

Neem contact op met het cliëntbureau. Bel ons gratis nummer 0800 – 0830. Kijk hier voor andere contactmogelijkheden.