Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Mijn Werk Online

De komst van corona veranderde het werkgebied van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt drastisch. Van volop meedoen in de maatschappij naar thuiszitten. Waar digitalisering en online werken een enorme stijging maakte voor onze werknemers, bleef dit voor onze deelnemers uit.

Digitalisering is onderdeel van het gewone leven en de toekomst. Het is daarom passend bij deze tijd om de mensen die wij ondersteunen mee te nemen in de digitale ontwikkelingen en deze mogelijkheden ook voor hen toegankelijk te maken. Voor Philadelphia Werk & Begeleiding een logische stap om binnen ons aanbod ook een vorm van digitale dagbesteding aan te gaan bieden.

Mijn Werk Online

Bij Werk & Begeleiding bieden wij binnen het concept Mijn Werk diverse mogelijkheden op het gebied van dagbesteding, leren en werken aan. Nieuw binnen ons aanbod is de digitale dagbesteding Mijn Werk Online. Via één centraal online platform kunnen deelnemers werken aan hun (digitale) werkdoelen.

Online werken en digitalisering is in het gewone leven niet meer weg te denken en inmiddels verweven in de offline wereld. Het vult elkaar aan en versterkt elkaar, ook op werkgebied. Het concept Mijn Werk Online kan in combinatie met fysieke dagbesteding dan ook prima ingezet worden als onderdeel van iemands werk- en ontwikkelingsproces. Wat er mogelijk is, is altijd maatwerk en wordt per deelnemer bekeken.

Wat zijn de mogelijkheden?

Productie-activiteiten

In de online productie kunnen deelnemers werken aan diverse taken. Denk hierbij aan video’s monteren, fotograferen, data entry werk doen, websites bijhouden, producten testen en beoordelen. Alle productieactiviteiten zijn beschikbaar op verschillende niveaus. Indien nodig worden productieactiviteiten door onze online-werkbegeleiders op maat gemaakt, afhankelijk van talenten, wensen en mogelijkheden van de deelnemer.

Wij helpen interne en externe opdrachtgevers graag om mooie resultaten te bereiken! Geïnteresseerd? Stuur dan een mail naar ons algemene e-mailadres.

Online begeleiding


Binnen het platform Mijn Werk Online werk je zelfstandig aan jouw opdrachten. Bij Mijn Werk Online kunnen begeleiders je op afstand helpen als je even vastloopt. Je kunt dan tijdens werktijd beeldbellen met een gespecialiseerde online-werkbegeleider. Wanneer je werkt vanuit een Philadelphia dagbestedingslocatie dan kun je ook hulp vragen aan de werkbegeleider op locatie.

Waar staan we nu?

Het platform wordt momenteel doorontwikkeld. Het streven is om in oktober 2022 een pilot te starten waarbij het vernieuwde platform uitvoerig getest wordt. Zo kijken we samen met deelnemers wat werkt en wat nóg beter kan. Ook zal het aanbod van productieactiviteiten verder uitgebreid worden. Hiervoor gaan onze online-werkbegeleiders met allerlei interessante bedrijven in gesprek. In de komende maanden gaan we verder met leren en ontdekken we hoe we er een succes van kunnen maken.

Voor wie?

Mijn Werk Online wil een zo breed mogelijke doelgroep aanspreken door:

  • een diversiteit in activiteiten aan te bieden, van simpel tot ingewikkelder online activiteiten
  • mogelijkheid om een activiteit in eigen tempo en in kleine of grotere stappen te volgen
  • afwisseling te bieden via een hybride vorm van online en offline dagbesteding
  • mogelijkheid om instructies niet alleen via tekst aan te leveren maar ook via beeld en geluid

Bij Mijn Werk Online werken werkbegeleiders die enthousiast zijn over digitalisering, multimedia, robotica en die ruime ervaring hebben in het begeleiden van mensen met een beperking en afstand tot de arbeidsmarkt. Zij ondersteunen bij het zo zelfstandig mogelijk uitvoeren van de werkzaamheden. Deze online-werkbegeleiders kunnen de voortgang volgen en hierover samen met de deelnemers en andere betrokken begeleiders beeldbellen.

Enthousiast geworden?

Digitale dagbesteding is een onderdeel van ons aanbod dat past bij de ontwikkelingen van deze tijd, de toekomst en Philadelphia's online meerjarenbeleid. Door deelnemers deze nieuwe mogelijkheden aan te bieden, maken we hen deel van de digitale ontwikkelingen. Door ervaringen op te doen in een veilige en vertrouwde omgeving, breiden we hun kansen uit om ook deel te nemen in de digitale wereld.

Heb je vragen of ideeën? Wil je meer weten voor de cliënten die jij begeleidt? Neem dan contact met ons op! Of bekijk onze informatieve website: www.mijnwerk-online.nl

Anouk Rakers, intern projectleider en coördinerend werkbegeleider
E: mijnwerkonline@philadelphia.nl

Team online-werkbegeleiders kun je mailen via:
E: onlinewerkbegeleiders@philadelphia.nl