Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Ondernemers

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plaats in jouw organisatie te gunnen breng je een belangrijke verrijking aan op de werkvloer. Uit onze ervaringen blijkt dat mensen dagelijks met veel plezier naar hun baan gaan. Kandidaten zijn gemotiveerd en doen graag mee in de maatschappij. Maar ook voor de collega’s geeft de vernieuwde dynamiek een positieve impuls. Dat schept kansen om een fijne werksfeer te creëren en persoonlijke groei te stimuleren.

Wat zijn de mogelijkheden?

We bieden verschillende mogelijkheden aan voor dagbesteding, leren en werken bij Philadelphia. Samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zoeken we naar een begeleidingsvorm die goed bij ze past. Deze begeleidingsvormen samen noemen we Mijn Werk.

Aanbod Dagbesteding, leren en werken

Aanbod Dagbesteding, leren en werken

Een bijkomend voordeel van werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is dat je kunt voldoen aan een bepaalde wet- en regelgeving. Vanuit de overheid wordt werken voor deze doelgroep aantrekkelijker gemaakt via vangnet-regelingen en gerichte subsidies. Het UWV heeft hier meer informatie over. Wij kunnen advies op maat geven.

Philadelphia biedt:

  • Advies over het creëren van een geschikte werkplek: fysiek en inhoudelijk;
  • Jobcoaching en inhoudelijke ondersteuning voor integratie en participatie in het arbeidsproces;
  • Ondersteuning bij het hele administratieve proces voor jouw organisatie en de betreffende werknemer;
  • De uitwerking van Social Return en de sociaal ondernemendoelstelling;
  • Informatie over de No Risk polis en de eventuele ziektekosten die voor de rekening van het UWV komen.

Philadelphia helpt ondernemers graag

Als we uitgaan van de mogelijkheden dan kan er heel veel. Daarover informeren wij je graag. Maar het liefst doen wij nog veel meer. Wij staan klaar om je verder te helpen met de praktische uitwerking. Een uitwerking die wel de nodige zorgvuldigheid vraagt omdat deze als complex wordt ervaren. Juist daarom nodigen we je van harte uit om met ons verder te praten over úw mogelijkheden. Samen met jou bekijken wij de wensen van jouw organisatie. Zodat we je optimaal kunnen ondersteunen en samen tot een werkwijze komen die bij je past.

Neem contact met ons op

Met welke regels en wetten krijg ik te maken als ik iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt in mijn organisatie wil laten werken?

De regels en wetten die van toepassing zijn verschillen per situatie. Het kan gaan om de: Participatiewet, banenafspraak, quotumwet of de Wet maatschappelijke ondersteuning. De jobcoaches van Philadelphia hebben kennis en inzicht van al deze regelingen en voorzien je graag van de informatie die voor jouw situatie van toepassing is.

Wat moet ik me voorstellen bij ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’?

De term ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ wordt gebruikt voor mensen die niet zelfstandig in staat zijn om het minimum loon te verdienen. Er zijn verschillende doelgroepen waarop dit van toepassing kan zijn. Bijvoorbeeld mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of met niet-aangeboren hersenletsel. Ook mensen die langdurig uit het arbeidsproces zijn geweest kunnen een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Als je wilt gaan werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dan maakt Philadelphia eerst samen met jou een medewerkers- en een bedrijfsprofiel. Deze profielen vormen de basis voor het aannemen van juist díe mensen die bij jouw organisatie passen.

Wat zijn de verplichtingen vanuit de overheid als het gaat om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en wat zijn de gevolgen als ik daar niet aan voldoe?

In totaal moeten tot 2026: 100.000 extra werknemers aan de slag binnen het bedrijfsleven en 25.000 extra werknemers bij de overheid. Wanneer werkgevers er niet in slagen legt de overheid een boete (quotum toeslag) op. Deze kan oplopen tot € 5.000 per niet ingevulde arbeidsplaats per jaar, voor bedrijven met meer dan 25 werknemers.

Welke partijen spelen een rol in het toeleiden van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt?

Philadelphia werkt in opdracht van het UWV of van gemeenten. Naast het UWV en de gemeente krijg je te maken met de Belastingdienst. Ook kan het zijn dat collega-bedrijven of instellingen zijn betrokken.