Thuis bij Philadelphia

Een woonlocatie is een thuis. Wij kijken samen naar de mogelijkheden voor jou.

Direct naar de locatiegids

Prettig wonen op jouw manier

Het huis waar je woont is een plek waar je elke dag komt. Het is belangrijk dat jij je thuis fijn voelt. Dat je jezelf kunt zijn en dat je kunt leven zoals jij dat wilt.


Wij kijken samen met jou naar jouw wensen en mogelijkheden

Je kunt op een locatie van Philadelphia komen wonen met een beetje ondersteuning of als dat nodig is met intensieve begeleiding. Je hebt dan je eigen kamer of appartement en er is een gezamenlijke huiskamer. Je bepaalt zelf wat je graag alleen doet en wanneer je het leuk vindt om samen met anderen te zijn.

Je kunt ook ondersteuning van ons krijgen terwijl je gewoon in je eigen huis woont. Dan helpen we jou om zoveel mogelijk zelf te doen en kijken we waarin je nog kunt ontwikkelen.
 

Wat jouw vraag ook is, wij staan voor je klaar

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Veelgestelde vragen

Waarom bestaat scheiden van wonen en zorg?

Scheiden van wonen en zorg heeft als belangrijkste doel mensen te stimuleren om langer zelfstandig te wonen. Daarnaast geeft het mensen die op een zorglocatie wonen meer keuzevrijheid. Je kunt bewust nadenken over hoe jij wilt wonen en meer invloed uitoefenen op je eigen woonsituatie. Scheiden van zorg en wonen heeft er toe geleid dat er meer uiteenlopende woonvariaties zijn ontstaan. 


Wat is scheiden van wonen en zorg?

Als wonen en zorg gescheiden is dan betaal je zelf voor je huis. Je koopt of huurt dan jouw eigen huis. De zorg ontvang je van een zorginstelling. De zorg wordt apart gefinancierd via de Zorgverzekeringswet, Wet maatschappelijke ondersteuning of Wet langdurige zorg en in sommige gevallen met eigen geld.