Thuis bij Philadelphia

Een woonlocatie is een thuis. Wij kijken samen naar de mogelijkheden voor jou.

Direct naar de locatiegids

Prettig wonen op jouw manier

Het huis waar je woont is een plek waar je elke dag komt. Het is belangrijk dat jij je thuis fijn voelt. Dat je jezelf kunt zijn en dat je kunt leven zoals jij dat wilt. Jij wilt als ouder het beste voor je kind. Een plek waar hij of zij thuis is en zich veilig voelt.


Wij kijken samen met jou en jouw kind naar de wensen en mogelijkheden

Jouw kind kan op een locatie van Philadelphia komen wonen met een beetje ondersteuning of als dat nodig is met intensieve begeleiding. Jouw zoon of dochter krijgt een eigen kamer of appartement en er is een gezamenlijke huiskamer. Jouw kind bepaalt zelf wat hij graag alleen doet en wanneer hij het leuk vindt om samen met anderen te zijn.

Jouw kind kan ook ondersteuning van ons krijgen terwijl hij gewoon in zijn eigen huis woont. Dan helpen we hem om zoveel mogelijk zelf te doen en kijken we waarin hij zich nog kan ontwikkelen.
 

Wat jouw vraag ook is, wij staan voor je klaar

Wil je weten wat we voor jou en jouw kind kunnen betekenen?

Veelgestelde vragen

Waarom bestaat scheiden van wonen en zorg?

Scheiden van wonen en zorg heeft als belangrijkste doel mensen te stimuleren om langer zelfstandig te wonen. Daarnaast geeft het mensen die op een zorglocatie wonen meer keuzevrijheid. Je kunt bewust nadenken over hoe jij wilt wonen en meer invloed uitoefenen op je eigen woonsituatie. Scheiden van zorg en wonen heeft er toe geleid dat er meer uiteenlopende woonvariaties zijn ontstaan. 


Wat is scheiden van wonen en zorg?

Als wonen en zorg gescheiden is dan betaal je zelf voor je huis. Je koopt of huurt dan jouw eigen huis. De zorg ontvang je van een zorginstelling. De zorg wordt apart gefinancierd via de Zorgverzekeringswet, Wet maatschappelijke ondersteuning of Wet langdurige zorg en in sommige gevallen met eigen geld.