Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Veilig en fijn wonen

Kleinschalig wonen in een gezellige sfeer. Professionele begeleiders bieden ondersteuning vanuit gelijkwaardigheid, respect en interesse in de mens

Neem contact met ons op

Wonen met dementie bij Philadelphia

Wanneer je te maken krijgt met dementie in je naaste omgeving verandert je leven ingrijpend. Is het je vader of je moeder die de ziekte heeft, of misschien een ander familielid? Feit is dat het voor iedereen, en niet in de laatste plaats de zieke zelf, het leven een totaal andere wending geeft. Het ziekteproces kan lang duren en brengt een hoop veranderingen en onzekerheid met zich mee. Geleidelijk is er steeds meer zorg nodig en verandert het contact tussen degene die dementeert en zijn of haar omgeving. Wij bieden kleinschalige woonvoorzieningen, dichtbij en in vertrouwde leefomgeving van je naaste. Zodat jouw vader of moeder nog altijd het beste uit zichzelf kan halen en zoveel mogelijk het leven kan leiden zoals hij of zij dat wil.

Het ziekteproces kent verschillende fasen. Wie bieden ondersteuning gedurende het hele proces en begrijpen de impact die het proces heeft op iedereen die hierbij betrokken is.

Zinvolle invulling van de dag

Voor mensen met dementie is het belangrijk om mentaal en sociaal actief te blijven. Niet alleen zorgt dit voor een goede structuur in de dag, ook kun je zo langer thuis blijven wonen. Philadelphia biedt daarom een zinvolle invulling van de dag in de buurt. We vinden het belangrijk dat de activiteiten aansluiten bij de wensen en passies van de mensen die we begeleiden. Dat betekent ook dat het aanbod flexibel is en activiteiten 's avonds of in het weekend kunnen plaatsvinden. We sluiten aan bij huiselijke activiteiten juist op momenten wanneer er geen standaardopvang mogelijk is.

Onze professionele begeleiders werken vraaggericht en kennen de leefsituatie van jouw familielid. We richten de ondersteuning op participatie zodat diegene zo lang mogelijk actief kan meedoen.

Veilig en fijn wonen bij Philadelphia

Er kan een moment komen dat thuis wonen met dementie niet langer veilig is. Dan is het fijn om te kunnen kiezen voor een kleinschalige woonzorglocatie. Een plek die zoveel mogelijk voelt als thuis.

Mensen met dementie wonen bij Philadelphia samen met mensen met een verstandelijke beperking. Hierdoor ontstaat een gezellige sfeer en een warm thuis. Professionele begeleiders bieden ondersteuning vanuit gelijkwaardigheid, respect en interesse in de mens.

Kosten

Vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) betaalt Philadelphia de kosten van wonen, eten en zorg. Maar niet alles is voor iedereen hetzelfde geregeld. Lees hier meer over de kosten voor wonen met dementie.

Eigen bijdrage CAK

Vanaf 18 jaar moet iedereen een eigen bijdrage betalen voor zorg die betaald wordt uit de Wlz en de WMO. De hoogte van je eigen bijdrage is afhankelijk van de soort zorg en de hoogte van je inkomen. De website van het CAK www.hetcak.nl geeft je hier veel duidelijkheid over. Hier kun je precies je situatie aangeven en lezen wat vergoedt wordt en welke eigen bijdrage er eventueel van je verwacht wordt.

Wonen met dementie bij jou in de buurt

Wil je weten of er bij de woonlocatie bij jou in de buurt plek is voor jouw familielid? Ons cliëntbureau kan je vertellen of er een wachtlijst is en wat de mogelijkheden zijn. Ook kunnen wij je helpen met bijvoorbeeld de juiste indicatie. Wij bekijken samen met jou en jouw naaste wat de beste oplossing is.

Heb je een vraag over ondersteuning voor mensen met dementie, of wil je eens langkomen op een van onze kleinschalige woonlocaties? Dat kan!

Neem contact op met het cliëntbureau. Bel ons gratis nummer 0800 – 0830. Kijk hier voor andere contactmogelijkheden.