Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Weerbaarheid, relaties en seksualiteit

Leerbaar & Weerbaar - Een krachtig instrument

Iedereen wil graag zichzelf zijn: je eigen keuzes maken, je talenten ontwikkelen en een fijn en goed sociaal netwerk hebben.

Leerbaar & Weerbaar is een krachtig instrument om mensen met een verstandelijke beperking daarbij te ondersteunen. Het behandelt thema’s als: dit ben ik, vriendschap, digitale media, beperking, pesten, seksualiteit en verslaving. Ze leren zich van hun gevoelens en lijfelijke reacties bewust te zijn.

Aan de slag met Leerbaar & Weerbaar?

Begeleid jij, woon je samen of ken je iemand met een verstandelijke beperking, dan kun je dit instrument gebruiken. Je ontdekt wat je zelf nodig hebt om de juiste ondersteuning te bieden. Je leert ook wat zeggenschap betekent en hoe je daar met Leerbaar & Weerbaar samen aan kan werken. Je ondersteunt door in gesprek te gaan met de cliënt of huisgenoot, mee te kijken en te coachen.

Leerbaar & Weerbaar is geschikt voor jongeren vanaf 14 jaar en volwassenen met een lichte en matige verstandelijke beperking. Het materiaal wordt online aangeboden. Je beschikt over info- en werkbladen, praatplaten, spel, muziek en video zodat iedereen op zijn eigen manier het instrument kan gebruiken.