Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Doof of slechthorend

Leven met een auditieve beperking

Niet of slecht kunnen horen heeft veel invloed op het dagelijks leven. Philadelphia biedt ondersteuning aan ernstig slechthorende en dove mensen met een verstandelijke beperking. Zowel kinderen, (jong) volwassenen als ouderen kunnen bij ons terecht.

Op onze locaties voor ernstig slechthorende en dove mensen werken begeleiders die de Nederlandse Gebarentaal en andere vormen van ondersteunende communicatie beheersen.

Onze ondersteuning voor dove en slechthorende mensen:

  • woonlocaties speciaal voor mensen met een auditieve beperking;
  • kortdurend verblijf op de woonlocatie;
  • leerwerktrajecten voor mensen met een auditieve beperking en afstand tot de arbeidsmarkt;
  • ambulante begeleiding voor zelfstandig wonende doven en ernstig slechthorenden;
  • dagbesteding speciaal voor doven of ernstig slechthorenden.

Communicatie als basis

Samen met onze communicatiedeskundigen onderzoeken we welke vorm van communicatie het beste bij jou past. Zodat jij prettig met ons kunt communiceren en wij jou zo goed als mogelijk begrijpen. We kunnen communiceren via: gebarentaal, liplezen, schrijven of typen. Ook maken we gebruik van verwijzers, foto's, pictogrammen, plaatjes en tekeningen.

Ondersteuning op maat

Slecht of niet horen is van invloed op alle leefgebieden. Doordat communiceren lastig is kunnen er problemen ontstaan met het leggen van sociale contacten, maar ook bijvoorbeeld op werk. Zo kan een auditieve beperking gepaard gaan met moeilijk verstaanbaar gedrag, verslaving of psychiatrische stoornissen. Wij houden rekening met alle verschillende facetten en bekijken welke specialistische ondersteuning gewenst is.

Meer weten over de mogelijkheden?

Wil je weten wat Philadelphia voor jou kan betekenen?

Neem contact met ons op