Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Prader-willi-syndroom

Prader-Willi syndroom

Het Prader-Willi syndroom is een aangeboren aandoening. De eerste symptomen van het syndroom zijn vrij snel na de geboorte zichtbaar. Welke symptomen gedurende het leven van iemand met Prader-Willi syndroom optreden kunnen per individu sterk verschillend zijn.

Kenmerken van Prader-Willi syndroom

Omdat baby’s met het Prader-Willi syndroom slappe spieren hebben kunnen zij moeilijk drinken. Later in het leven ontstaat vaak juist een onverzadigde eetlust wat vaak resulteert in obesitas. Mensen met Prader-Willi syndroom ontwikkelen zich langzaam en hebben vaak gedragsproblemen, slaapproblemen en moeite met leren.

Ondersteuning op maat

Het Prader-Willi syndroom kan (nog) niet genezen worden. De juiste behandeling kan bijkomende klachten wel verminderen. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden om groeihormonen in te zetten en medicijnen die kunnen helpen bij gedragsproblemen en slaapproblemen. Om overgewicht te voorkomen is aandacht voor de juiste voeding van belang.

Neem contact met ons op