Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Diabetes

Mensen met een beperking en diabetes

Mensen met een beperking hebben relatief vaak te maken met diabetes. Dat brengt gevolgen voor het dagelijks leven met zich mee. Naast medicatie is een gezonde levensstijl van belang. Philadelphia helpt mensen met een beperking en diabetes om met de aandoening om te gaan en om zo nodig de levensstijl aan te passen.

Wat is diabetes?

Diabetes wordt ook wel suikerziekte genoemd. Het is een chronische aandoening waarbij het lichaam de bloedsuikerspiegel zelf niet meer op peil kan houden. Als gevolg daarvan kunnen allerlei klachten ontstaan. Mensen met diabetes hebben bijvoorbeeld last van vermoeidheid, pijnlijke gewrichten of moeten vaak plassen.

Er zijn verschillende types diabetes. Bij diabetes type 1 kan het lichaam zelf helemaal geen insuline meer aanmaken. Bij diabetes type 2 maakt het lichaam minder insuline aan.

Hoe ontstaat diabetes?

Erfelijkheid kan een rol spelen bij diabetes. Ook kan diabetes kan het gevolg zijn van een ongezonde leefstijl. Wanneer je overgewicht hebt en te weinig beweegt kan de kans op diabetes vergroten.

Ondersteuning bij diabetes

Mensen met een beperking die te maken krijgen met diabetes hebben extra ondersteuning nodig. Allereerst is het belangrijk dat ze leren omgaan met de ziekte. Daarnaast moet er gelet worden op medicatie en moeten ze insuline spuiten. Begeleiders kunnen helpen bij het meten van de bloedsuikerswaarden.

Vaak is een aanpassing van het eetpatroon gewenst. Dat betekent niet dat er nooit meer wat lekkers gegeten mag worden. De kunst is om samen te zoeken naar de juiste balans. Daarbij vinden we het belangrijk om te kijken naar wat goed gaat en niet enkel te denken en te leven vanuit restricties en beperkingen.

Meer weten over diabetes

Neem gerust contact met ons op als je wil weten wat wij voor jou kunnen betekenen.

Neem contact met ons op