Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Palliatieve zorg

Ondersteuning in de laatste levensfase

Palliatieve zorg is de zorg voor mensen die wij ondersteunen die ziek zijn en niet meer beter kunnen worden. We vinden het belangrijk dat we de zorg in deze laatste levensfase goed organiseren. Zodat de mensen die wij ondersteunen zo lang als mogelijk kwaliteit van leven hebben. Palliatieve zorg richt zich daarmee op lichamelijke, psychische-sociale en spirituele aspecten die komen kijken bij de laatste levensfase.

Onze zorg richt zich op het voorkomen en verlichten van klachten. Dat betekent dat we inzetten op goede pijnbestrijding en zoveel mogelijk verlichting van andere symptomen. We hebben kennis van de verschillende hulpmiddelen die we daarbij kunnen inzetten. Ook weten we hoe belangrijk het is om goed samen te werken met de verschillende zorgverleners die betrokken zijn.

Aandacht voor communicatie

Bij Philadelphia werken consulenten Palliatieve Zorg. Deze consulenten zijn verpleegkundige op niveau 4 of 5 die zich gespecialiseerd hebben in palliatieve zorg. In Nederland bestaan 66 netwerken Palliatieve zorg. Waar mogelijk sluiten de consulenten van Philadelphia hierbij aan.

Onze consulenten ondersteunen en adviseren teams door het hele land bij het organiseren van de zorg in de laatste levensfase.