Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Downsyndroom

Ondersteuning voor mensen met het downsyndroom

Mensen met downsyndroom hebben een verstandelijke beperking. Daarnaast hebben zij relatief vaak lichamelijke afwijkingen en gezondheidsproblemen. Hoe zij zich ontwikkelen en hoe ernstig de gezondheidsproblemen zijn, verschilt van persoon tot persoon. Daarom passen wij onze ondersteuning altijd aan op de individuele behoefte.

Ondersteuning is maatwerk

Philadelphia biedt mensen met het syndroom van Down ondersteuning, van 24-uurs begeleiding tot ambulante begeleiding, dagbesteding of een plek om te wonen. Wij weten dat het niveau van mensen met downsyndroom verschillend kan zijn. Daarom houden wij rekening met de totale context van de mens die wij ondersteunen. Wij weten ook dat de behoeften van mensen met downsyndroom in de loop van het leven kan veranderen. Wij zijn alert op ontwikkelingen en sluiten aan bij elke levensfase.

Alert op ontwikkelingen

We zorgen voor probeerruimte zodat iedereen op zijn of haar tempo kan ontwikkelen. Als het nodig is kunnen wij locaties aanpassen bijvoorbeeld zodat er bijvoorbeeld ruimte is voor een rolstoel. We zijn alert op medische gevoeligheden en weten dat mensen met het syndroom van Down bijvoorbeeld kans hebben op: schildklierproblemen, hartafwijkingen epilepsie, gehoor- en oogaandoeningen. We houden medische ontwikkelingen nauw in de gaten en onderhouden goed contact met de medische specialisten van de mensen die wij ondersteunen.

Dementie en downsyndroom

Mensen met het syndroom van Down krijgen relatief vaak te maken met de ziekte van Alzheimer. We zijn hier daarom erg alert op. Vanaf het veertigste levensjaar beginnen we met een basismeting. We meten dan op verschillende eigenschappen. Vervolgens meten we geregeld opnieuw. Zo kunnen we in de gaten houden of iemand typische dementiesymptomen vertoont. Dankzij de nulmeting kunnen we onderscheid maken tussen normale veroudering en beginnende dementie.

Syndroom van Down en glutenallergie

Ook weten wij dat mensen met het syndroom van Down relatief vaak te maken hebben met een glutenallergie. We zijn hier alert op en houden hier op onze woonlocaties rekening mee. Onze begeleiders zijn alert op de symptomen van coeliaki en zorgen als dat nodig is voor een glutenvrij dieet.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?