Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Voldoen aan Social Return

Voldoen aan Social Return-voorwaarden

Kandidaten die terwijl ze aan de slag gaan ook willen leren kunnen een leerwerktraject volgen. Zo kunnen ze ervaring opdoen in de praktijk en tegelijkertijd kennis opdoen van de theorie. De trajecten hebben een duur van 1 tot 2 jaar. Wanneer een kandidaat het traject succesvol afrondt ontvangt hij een branche-erkend certificaat op niveau 1. Dit kan een opstap zijn naar een betaalde baan. Uiteraard bent je geenszins verplicht om de kandidaat na afloop van het traject in dienst te nemen.

Kandidaat werkt mee

Het leerwerktraject betekent voor jou dat de kandidaat de helft van de tijd bij jou op de werkvloer te vinden is. De andere helft volgt de kandidaat lessen. Deze lessen worden in het bedrijf of op korte afstand van het bedrijf gegeven. De coach zorgt voor kennisoverdracht in het bedrijf naar de medewerkers.

Kandidaten komen beschikbaar via het UWV of de gemeente. Een dergelijk project voldoet aan de Social Return-voorwaarden en telt mee voor het arbeidsquotum. Tijdens het volgen van het traject heeft de deelnemer een trajectfinanciering en is niet bij jou in loondienst.