Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Begeleid wonen

Een eigen kamer of appartement en begeleiding op maat

Direct naar de locatiegids

Begeleid wonen bij Philadelphia

Het is geen gemakkelijk besluit om de zorg voor je zoon of dochter uit handen te geven. Het kost tijd om die stap te kunnen nemen. Als het dan zover is, ga je niet over een nacht ijs. Je zoekt naar een veilige woonomgeving voor je kind. Je gunt het hem of haar om zo zelfstandig als mogelijk te wonen, maar wel met professionele ondersteuning. Dat is wat Philadelphia biedt met begeleid wonen.

Wat is begeleid wonen?

Jouw kind kan begeleid wonen bij een woonlocatie van Philadelphia. Je zoon of dochter heeft dan een eigen kamer of appartement. Er is ook een gezamenlijke huiskamer waar de bewoners samen kunnen komen. Bijvoorbeeld om met elkaar een kopje koffie of thee te drinken. Of om te koken en gezellig samen te eten. Iedereen maakt daarin zelf keuzes en is vrij om te bepalen wat hij graag met anderen doet en wat hij liever alleen doet.

Professionele begeleiders helpen en ondersteunen waar nodig. Ook zijn zij er om nieuwe dingen te proberen. Zodat elke bewoner kan ontdekken wat zijn talenten zijn en wat hij leuk vindt om te doen. Zo kan jouw kind zich zo goed als mogelijk ontwikkelen.

Natuurlijk kunnen jullie als ouders, andere familieleden en vrienden op bezoek komen wanneer jullie dat willen.

Meedoen in de samenleving

Onze woonlocaties liggen vaak midden in de buurt. Dat maakt dat iemand veel zelfstandig kan ondernemen: boodschappen doen en bijvoorbeeld naar de sport- of muziekvereniging. Ook bekijken we samen met jouw kind of hij werk of dagbesteding kan doen die bij hem past. Zo zorgen we samen voor een prettige invulling van de dag.

Voor wie is wonen met begeleiding?

We hebben woonlocaties voor mensen van alle leeftijden. Van kinderen, jongvolwassenen tot ouderen. Er zijn ook plekken waar ouders samen met hun kinderen kunnen wonen.

Voor begeleid wonen is altijd een indicatie nodig. De meeste mensen die bij ons wonen hebben een verstandelijke beperking (VB). Zij hebben begeleiding nodig bij dagelijkse dingen zoals zichzelf verzorgen, boodschappen doen, koken en het appartement netjes houden. Dit is iets anders dan beschermd wonen, wat Philadelphia ook aanbiedt. Deze woonvorm is geschikt voor mensen die het lastig vinden om voor zichzelf te zorgen. Bijvoorbeeld omdat ze last hebben van gedragsproblemen of van psychische problemen. De locaties voor beschermd wonen liggen doorgaans in een rustiger gebied. Lees hier meer over beschermd wonen.

Kosten

Vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) betaalt Philadelphia de kosten van wonen, eten en zorg. Maar niet alles is voor iedereen hetzelfde geregeld. Lees hier meer over de kosten van begeleid wonen.

Eigen bijdrage CAK

Vanaf 18 jaar moet iedereen een eigen bijdrage betalen voor zorg die betaald wordt uit de Wlz en de WMO. De hoogte van je eigen bijdrage is afhankelijk van de soort zorg en de hoogte van je inkomen. De website van het CAK www.hetcak.nl geeft je hier veel duidelijkheid over. Hier kun je precies je situatie aangeven en lezen wat vergoedt wordt en welke eigen bijdrage er eventueel van je verwacht wordt.

Begeleid wonen bij jou in de buurt

Begeleid wonen bij jou in de buurt

Wil je weten of er bij de woonlocatie bij jou in de buurt plek is voor jouw kind? Ons cliëntbureau kan je vertellen of er een wachtlijst is en wat de mogelijkheden zijn. Ook kunnen wij je helpen met bijvoorbeeld de juiste indicatie. Wij bekijken samen met jouw zoon of dochter en met jullie als ouders wat de beste oplossing is.

Neem contact op met het cliëntbureau. Bel ons gratis nummer 0800 – 0830. Kijk hier voor andere contactmogelijkheden.