Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Valentijnsdag: Praten over de liefde

Vandaag is het Valentijnsdag, de dag van de liefde. De een ligt hoopvol achter de voordeur te wachten op een kaartje en een ander vindt het maar een overgewaaid commercieel gedoe. Toch kunnen we er inmiddels niet meer omheen.

Ook bij de mensen die wij ondersteunen zal Valentijnsdag misschien onderwerp van gesprek zijn. Misschien worden er vragen gesteld over de liefde, of komt juist de wens om een relatie te hebben omhoog. Het kan ook zijn dat een cliënt juist het verdriet van het niet hebben van een relatie extra voelt. Kortom, er kan ruimte zijn om het gesprek aan te gaan en wellicht wat extra informatie te geven en nieuwe dingen te leren.

Vragen over de liefde

Op de pagina van Leerbaar & Weerbaar is veel te vinden over de liefde. Binnen het blok Ik lief en leven kan je allerlei materialen vinden over de thema’s: daten, liefdesrelatie, samenwonen en trouwen, seksualiteit en kinderwens.

Nou gaat Valentijnsdag van oorsprong juist ook over alle mensen die je liefhebt, zoals familie en vrienden. Hierover kan je veel vinden in het blok Ik en de ander

Daten

De wens om een liefdesrelatie te hebben kan zomaar weer meer naar boven komen op de dag van de liefde. Wanneer je hierbij wilt ondersteunen zijn er verschillende mogelijkheden. Lees samen het infoblad Wat is daten? Bespreek samen een werkblad Wie zoek ik? Je kunt ook samen openingszinnen oefenen.

Wist je dat er bij Lief & liefde ook een video is gemaakt over daten? Deze vindt je op YouTube.

Nieuw platform: MO

Heb jij je cliënten al verteld over MO, het platform voor cliënten? Ze kunnen hier zelfstandig op zoek gaan naar allerlei informatie. Ook over de liefde en over daten! Ze kunnen bijvoorbeeld via MO ook zelf datingkaartjes bestellen. Die kunnen helpen bij het stellen van vragen aan elkaar tijdens de eerste date.

Verdriet

We denken er misschien niet als eerste aan, maar een dag als deze kan juist ook voor verdriet zorgen. Wat als je om je heen allemaal mensen ziet die een relatie hebben, terwijl jij dit ook zo graag zou willen maar dat niet lukt? Dan baal je en maakt een dag als deze misschien wel dat je dit gemis nog meer dan anders voelt. Ook hier mag het over gaan en kan je bij ondersteunen. Binnen Leerbaar & Weerbaar vindt je ondersteunende materialen bij het thema Verdriet.

Meer weten?

Wil je nog meer te weten over Leerbaar & Weerbaar? Of vind je het fijn als iemand met je meedenkt? Mail ons gerust! leerbaarenweerbaar@philadelphia.nl

Deel deze pagina