Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwe dingen leren

Trainingen en cursussen om jou verder te helpen

Neem contact met ons op

Bij Philadelphia kun je veel leren. Op onze dagbestedingslocaties en ontmoetingsplekken bieden we verschillende trainingen en cursussen aan. Deze trainingen en cursussen hebben we ingedeeld in vijf categorieën. Elke categorie gaat over een bepaald thema:

1. Zelfredzaamheid

Wil jij leren hoe je jezelf kunt redden? Bijvoorbeeld hoe je goed met je geld omgaat? Of hoe je gezond kunt leven? Dan zijn de korte cursussen van Mijn Netwerk iets voor jou. Tijdens deze cursussen leer je in een kleine groep over bepaalde onderwerpen. Zoals geld, lichamelijke gezondheid, boodschappen doen, omgaan met emoties, internet en werk. Je krijgt informatie, maar je oefent ook vaardigheden. En je leert hoe je met bepaalde situaties of problemen omgaat.

2. Sociale vaardigheden

Vind jij het lastig om contact te zoeken of te praten met anderen? Tijdens sociale vaardigheidstrainingen oefenen we hiermee. In de lessen leer je bijvoorbeeld hoe je een gesprek begint met iemand. Of hoe je het beste omgaat met kritiek. Het belangrijkste is dat je leert om positief te denken over jezelf en over anderen. Zo krijg je meer zelfvertrouwen. Dat maakt het omgaan met mensen makkelijker.

3. Taal en rekenen

Vind jij het soms moeilijk om berichten in het nieuws te begrijpen? Of heb je moeite met rekenen? Op de dagbestedingslocaties van Philadelphia kun je kiezen voor ‘nieuwsbegrip’ en ‘rekenbegrip’. Deze trainingen helpen je bijvoorbeeld het nieuws beter te begrijpen. We hebben lessen op verschillende niveaus. Je kunt meedoen op papier of op een laptop. Ook hebben we video’s die jou kunnen helpen.

4. Werknemersvaardigheden

Volg je een training in de categorie 'werknemersvaardigheden'? Dan leer je de basisvaardigheden die je nodig hebt om aan het werk te kunnen. Dit hoeft geen betaald werk te zijn. Misschien werk je via TalentWerkt!. Of ga je naar een locatie voor arbeidsmatige dagbesteding. Vaardigheden die je leert zijn bijvoorbeeld op tijd om hulp vragen. Maar ook je concentreren op je werk, doorwerken, praten met collega’s, lichamelijke verzorging en werken volgens procedures.

5. Vakvaardigheden

Op sommige dagbestedingslocatie kun je op je eigen tempo een vak leren. Je volgt dan een leerwerktraject. We bieden op verschillende plekken in het land leerwerktrajecten aan. Zoals het leerwerktraject Woonhulp, Keukenassistent of Assistent Groen. Tijdens het leerwerktraject krijgt je een aantal uur per week les. Daarnaast oefen je wat je in de les hebt geleerd op je dagbestedingslocatie. Doorloop je het hele traject? Dan kun je een branche-erkend certificaat behalen.