Leerbaar & Weerbaar is geen losse activiteit, waarin een ‘kunstje’ wordt aangeleerd. Maar een gelaagde methodiek die begint bij de basis en die mensen met een verstandelijke beperking helpt om emotioneel sterker, sociaal bewuster en sociaal vaardiger te worden. Zodat ze grip krijgen op hun welzijn en met trots kunnen meedoen in de maatschappij.

Bewust worden en lijfelijke reacties

Leerbaar & Weerbaar gaat over het gewone leven. Het behandelt thema’s als gevoelens, vriendschap, digitale media, pesten, seksualiteit, liefdesrelaties en verslaving. Je leert mensen om zich bewust te worden van hun gevoelens en lijfelijke reacties. Leerbaar & Weerbaar is geschikt voor jongeren vanaf 14 jaar en volwassenen met een lichte en matige verstandelijke beperking. 

Het materiaal wordt online aangeboden en bestaat uit verschillende middelen en mogelijkheden: werkbladen, informatiebladen, speelse werkvormen, muziek en video. Zodat iedereen op zijn eigen manier het instrument kan gebruiken. Naast het aanmelden voor de nieuwsbrief is feedback op ons materiaal van harte welkom. Heb je ideëen en wil je iets aan ons kwijt, stuur ons een bericht.

Samen werken aan Leerbaar & Weerbaar

We bieden Leerbaar & Weerbaar gratis aan om met andere organisaties deze gedachtegang te delen. Wij werken samen aan het materiaal met een team van gedragsdeskundigen, coaches en begeleiders van het expertiseteam van Philadelphia. Voor medewerkers van Philadelphia is het materiaal ook beschikbaar via Mijn Philadelphia en het team van het expertisecentrum. 

Leerbaar & Weerbaar is onstaan vanuit de vragen die er zijn rondom weerbaarheid, relaties, intimiteit en seksualiteit (RIS) bij de cliënten van Philadelphia. Het instrument is ontwikkeld voor en door begeleiders en het expertisecentrum van Philadelphia. We bieden dit materiaal gratis aan om ook met andere organisaties deze gedachtegang te kunnen delen. 

We vragen jou om je aan te melden voor het materiaal. Reacties en vragen zijn zeer welkom. Hiermee kunnen wij het instrument doorontwikkelen en up-to-date blijven aanbieden. 

Heb je ideëen en wil je iets aan ons kwijt, mail naar leerbaarenweerbaar@philadelphia.nl.

 

Meer informatie en op de hoogte blijven?

E-learning

Met deze reeks oefeningen uit de praktijk, ontdek je hoe je als begeleider of verzorger zelf aan de slag kunt.

In het magazine leer je over de achterliggende waarden, doelen, werkvormen en het spanningsveld waarin jij je als begeleider of verzorger begeeft.

Nieuwbrief

Meld je hier aan voor de twee maandelijkse nieuwsbrief met handige tips en verhalen van begeleiders en verzorgers.