Leerbaar & Weerbaar is een gelaagde methodiek en geen losse activiteit, waarin een ‘kunstje’ wordt aangeleerd. Het doel is mensen met een verstandelijke beperking te helpen emotioneel sterker, sociaal weerbaar te worden. Zodat ze grip krijgen op hun welzijn en met trots kunnen meedoen in de maatschappij.

Bewust worden en lijfelijke reacties

Leerbaar&Weerbaar gaat over het gewone leven. Het behandelt thema’s en emoties die voor iedereen herkenbaar zijn. Je helpt cliënten zich bewust te zijn van wat ze voelen. En hoe ze hun lijfelijke reacties herkennen. Ze worden zich bewust van afstand en nabijheid  en wat prettig aanraken is. Zo leren zij hun grenzen kennen en kenbaar maken. Ze ervaren wat rekening houden met de ander is. Ook lastige gevoelens worden bespreekbaar, zoals schaamte of teleurstelling. 

Samen werken aan Leerbaar & Weerbaar

We bieden Leerbaar & Weerbaar gratis aan om met andere organisaties deze gedachtegang te delen. Wij werken samen aan het materiaal met een team van gedragsdeskundigen en trainers van het expertisecentrum van Philadelphia. 

Leerbaar & Weerbaar is onstaan vanuit de vragen die er zijn rondom weerbaarheid, relaties, intimiteit en seksualiteit (RIS) bij de cliënten van Philadelphia. Het instrument is ontwikkeld in samenwerking met cliënten en trainers van het expertisecentrum van Philadelphia. 

We vragen jou om je aan te melden voor het gratis materiaal.

Feedback op ons materiaal is van harte welkom. Hiermee kunnen wij het instrument verbeteren en up-to-date blijven aanbieden. Heb je feedback ideeën of vragen? Mail naar leerbaarenweerbaar@philadelphia.nl.

Het materiaal al aangevraagd?
Klik hier voor hulp
 

Meer informatie en op de hoogte blijven?

E-learning

Met deze reeks oefeningen uit de praktijk, ontdek je hoe je als begeleider of verzorger zelf aan de slag kunt.

In het magazine leer je over de achterliggende waarden, doelen, werkvormen en het spanningsveld waarin jij je als begeleider of verzorger begeeft.

Nieuwsbrief

Regelmatig verschijnen er artikelen over weerbaarheid, relaties Intimiteit en seksualiteit’. Klik hier voor de nieuwsartikelen

Meld je hier verder aan voor de twee maandelijkse nieuwsbrief met handige tips, ervaringsverhalen en informatie over geplande trainingen en webinars.