Wat muziek met je doet

Je luistert naar muziek met je oren. En je voelt het in je hart. Of in je buik. In mooie en moeilijke momenten is er altijd muziek. Voor iedereen. Bijvoorbeeld als je (even) geen woorden hebt voor wat je voelt. Dat maakt muziek zo bijzonder.

In 2016 en 2017…

Zijn er met PhiLaLa grote muzikale stappen gezet. Cliënten, medewerkers en vrijwilligers hebben kunnen ervaren hoeveel plezier en kracht het inzetten van muziek kan geven. In oktober tijdens de Maand van de Muziek waren er op veel locaties muzikale initiatieven. Dit heeft veel prachtige muzikale verhalen, filmpjes en foto’s opgeleverd.

Muziekmaat, de vakgroep muziek, is opgestart en heeft al flink wat mooie muzikale praktijken gevonden. We onderzoeken ook wat deze voor cliënten kunnen opleveren en hebben hierin al mooie resultaten geboekt en gedeeld. Eind 2016 gingen regionale muziekexperts aan de slag. Zij ondersteunen locaties bij het inzetten van muziek. In 2017 werden ook steeds meer MuziekMotors actief. Zij stimuleren het aan- en inzetten van muziek op de eigen locatie.

In 2018…

Heeft iedereen (nog meer) baat bij muziek! Alle medewerkers hebben muziek tussen de oren en in het hoofd en hart zitten. We willen niet alleen door mooie verhalen, maar ook wetenschappelijk onderbouwen dat muziek verrijkend is voor cliënten. We willen cliënten door middel van muziek vaker een moment van eigen regie laten ervaren. Hierbij maken we ook gebruik van mooie muzikale innovaties. En we organiseren een echte talentenjacht, om al het muziektalent bij Philadelphia een podium te geven. Het beste uit jezelf: iedereen heeft baat bij muziek!