Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Dagbesteding Alkmaar | Philadelphia

Jouw ontwikkeling en talenten staan centraal. Bekijk hier de verschillende vormen van dagbesteding in almere van Philadelphia.

Ik wil meer informatie

Wil jij graag zelfstandig wonen in de omgeving van Alkmaar? Droom je van een eigen appartement, maar vind je het wel fijn als er ook begeleiding is? Dan is een woonlocatie van Philadelphia echt iets voor jou! Bij ons kun je zelfstandig begeleid wonen. Ieder appartementencomplex is anders. Sommige appartementen liggen vlakbij het centrum, anderen dichtbij het bos. Sommige appartementen hebben een balkon. Soms is er een gezamenlijke tuin. Er is dus altijd wel iets dat bij je past. En dat is belangrijk, want dan voel je je snel thuis. Natuurlijk mag je je appartement inrichten zoals jij dat wilt. Je hebt een eigen slaapkamer, woonkamer, badkamer en keuken.

Overdag ga je naar dagbesteding of werk. 's Avonds en in het weekend heb je tijd voor je hobby of je gaat sporten. Natuurlijk kun je ook gezellig een spelletje met de andere bewoners doen, tv kijken of een praatje maken met de begeleiding. Daar is de gezamenlijke woonkamer voor. Als je liever in je eigen appartement bent, is dat natuurlijk geen probleem.

Zelfstandig, maar wel met hulp

Je staat er niet alleen voor, ook al woon je zelfstandig. Dat is het voordeel van zelfstandig begeleid wonen! Je krijgt begeleiding bij de dingen die je lastig vindt. Zoals huishoudelijke taken of de administratie. Of bij het vinden van een dagbesteding die bij jou past. Misschien past een leer-werktraject wel bij jou.

Samen met je begeleider maak je een plan. In dat plan staan je doelen. Wat jij nog wilt leren. Of wat jouw droom is. Samen gaan jullie daarmee aan de slag. Je begeleider vertelt je niet wat je moet doen. Bij Philadelphia vinden we het namelijk belangrijk dat jij zoveel mogelijk je eigen leven leidt. Jij hebt zeggenschap over je eigen leven. De begeleiding helpt je bij het maken van je eigen keuzes. En bij het ontdekken van je talenten, zodat je steeds meer zelfstandig kunt doen. Ook luistert je begeleider naar je als je wilt praten over iets dat je moeilijk vindt. Samen vinden jullie een oplossing.

Wonen in Noord-Holland

Philadelphia heeft in de omgeving van Alkmaar verschillende woonlocaties. Bijvoorbeeld in Bergen en in Heerhugowaard. Het is een mooie omgeving om te wonen. De zee en het strand zijn dichtbij. Perfect als je van zwemmen in zee houdt. In de duinen maak je prachtige wandelingen. En Alkmaar is een gezellige stad om lekker te shoppen of een terrasje te pakken. Ook als je graag naar een museum gaat, zit je in Alkmaar goed. De kaasmarkt van Alkmaar is beroemd. Daar moet je zeker een keer naartoe! Wil jij graag bij Philadelphia komen wonen in de omgeving van Alkmaar? Dat kan als je een lichte verstandelijke beperking of een verstandelijke beperking hebt. Ook heb je een indicatie nodig vanuit de Wet langdurige zorg.

Vragen over begeleid wonen in Alkmaar?

Misschien ben je enthousiast geworden, maar heb je ook nog vragen over begeleid wonen. Verhuizen doe je niet zomaar tenslotte! Bel gratis het cliëntbureau van Philadelphia op telefoonnummer 0800 - 0830. Op de contactpagina staan onze openingstijden. We helpen je graag verder!