Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Heerhugowaard

Louise Wentland 31-32

Doelgroep

Verstandelijke beperking

Specialisme

Epilepsie

Locatietype

Woonlocatie

Faciliteiten

Parkeergelegenheid

Woonvorm

Eigen zit/slaapkamer, Gemeenschappelijke ruimte, Eigen sanitair, Eigen keukenblok

Contact opties

Hoe kunnen we je helpen?

Aanmelden voor locatie [javascript protected email address] Bellen naar Clientbureau Contact voor leveranciers

Louise Wentland 31-32 is een woonlocatie in Heerhugowaard voor volwassenen. Hier wonen negen mensen met een verstandelijke beperking (VB). De locatie ligt in de natuur- en waterrijke wijk Stad van de Zon.

Wonen bij Louise Wentland 31-32

De locatie telt negen appartementen. Ze hebben allemaal een eigen slaapkamer, badkamer en een woonkamer met keukengedeelte. Als je beneden woont heb je een tuintje. Boven heb je een klein balkon of een Frans balkon.

Beneden is de algemene ruimte. Hier ben je welkom om mee te eten of samen koffie te drinken. Als je het leuk vindt kun je met huisgenoten afspreken of meedoen met een activiteit. Soms spelen we hier een spelletje of gaan we lekker knutselen. In de algemene ruimte is ook het kantoor van de begeleiding. Als wij een bespreking hebben vragen we je om naar je appartement te gaan. Rondom de locatie is een terras waar je lekker van de zon kan genieten. In de schuur kun je je fiets kwijt.

Op Louise Wentland zorgen we met elkaar voor een gezellige sfeer en kunnen goed met elkaar opschieten. We zijn eerlijk tegen elkaar en zeggen het als we vinden dat iemand zich niet prettig gedraagt. Als je er samen niet uitkomt, dan kun je overleggen met de begeleiding. Tijdens de bewonersvergaderingen bespreken we met elkaar hoe het gaat en kan iedereen meepraten.

Ondersteuning

Omdat je een eigen appartement hebt, kun je zo zelfstandig wonen als je zelf wilt. De begeleiding komt bij je langs op afgesproken momenten, of wanneer je dit nodig hebt. We helpen je met koken en met het huishouden. We ondersteunen je ook in het onderhouden van je sociale contacten en ondernemen van activiteiten. Je werkt aan doelen om zo je zelfstandigheid steeds verder te ontwikkelen. Samen met jou en je familie werken we aan een gewoon, eigen leven.

Elke ochtend is er begeleiding die je ondersteunt bij het opstarten van de dag. In de middag en avond is er ook begeleiding aanwezig. We maken ook gebruik van Digicontact, zodat er altijd iemand bereikbaar is als je dringende vragen hebt.

Werk of dagbesteding

Als je woont bij Louise Wentland, heb je dagbesteding of werk. Dit is altijd buiten de locatie. Weet je niet waar je terecht kunt? Dan zoeken we met jou naar een geschikte plek. Een jobcoach kan eventueel ook helpen. Als je een vrije dag hebt, doe je bijvoorbeeld boodschappen of maak je je appartement schoon. Een keer per week komt een schoonmaker je vloer en badkamer schoonmaken.

Film

Bekijk hier het filmpje van deze locatie.

Adres
Louise Wentland 31/32
1705 MG Heerhugowaard

Activiteiten

De locatie staat in een groene wijk en er zijn ook winkels in de buurt. Park van Luna is vlakbij. Hier kun je eindeloos wandelen en er is ook een strandje. Verder zijn er in Heerhugowaard en omgeving verschillende sportverenigingen en worden er soosmiddagen en disco’s georganiseerd. Als je iets leuks wilt gaan doen, zoeken we samen met jou naar een vrijwilliger die je hierbij kan ondersteunen.

"Je kunt zo zelfstandig wonen als je zelf wilt"

94,1%

van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'.

Hier vind je ons