Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Bergen Nh

Zakedijkje

Doelgroep

Lichte verstandelijke beperking

Specialisme

Autisme, Epilepsie, Auditieve beperking, Visuele beperking, Geriatrische problematiek

Locatietype

Woonlocatie

Faciliteiten

Parkeergelegenheid, Lift, Rolstoeltoegankelijk

Woonvorm

Appartement, Eigen zit/slaapkamer, Gemeenschappelijke ruimte, Eigen sanitair, Eigen keukenblok

Contact opties

Hoe kunnen we je helpen?

Aanmelden voor locatie [javascript protected email address] Bellen naar Clientbureau Contact voor leveranciers

Wonen bij Zakedijkje

Zakedijkje is een woonlocatie in Bergen NH in de wijk Zanegeest. Bij Zakedijkje wonen negen mensen met een (licht) verstandelijke beperking (LVB) en zijn tussen de 23 en 61 jaar oud. Je woont hier zelfstandig in je eigen appartement. Bij Zakedijkje woon je in een appartementencomplex met een centrale ingang. De appartementen zijn gelegen op de begane grond. Je hebt je eigen appartement met een woonkamer, slaapkamer, keuken en een badkamer. Een aantal appartement hebben een balkon. Het appartement mag je zelf inrichten zoals jij dat wil.


Adres
Zakedijkje 9
1862 HA Bergen Nh

Het appartementencomplex

In het appartementencomplex wonen nog andere mensen met wie je zo af en toe een praatje mee kan maken. Beneden is een grote parkeergarage en een ruime fietsenberging. Iedere bewoner heeft een grote mate van zelfstandigheid en daardoor ook veel vrijheid. Je hebt tenslotte je eigen appartement met een eigen voordeur. De begeleiding is er voor je om je daarin te ondersteunen wanneer dat nodig is.

Gemeenschappelijke ruimte

Er is een gemeenschappelijke ruimte met een keuken en woonkamer. Elke dag wordt er gekookt maar je kan ook op je eigen appartement koken en eten. De begeleiding kan je daarbij helpen. Of je spreekt met medebewoners af om gezellig in je appartement te gaan eten. ’s Middags kan je de andere bewoners ontmoeten en op vrijdag- en zaterdagavond kan je gezellig, met een drankje en een hapje, samen kijken naar de tv of een film.

Begeleiding en omgeving

Overdag ga je naar het werk of de dagbesteding en als je thuiskomt is de begeleiding er. Er is een vast team van begeleiders. Zij leren jou goed kennen en weten dan ook precies waarbij ze jou moeten ondersteunen. Ook leer je hen te vertrouwen en kan je altijd bij ze terecht als je een vraag hebt of wat wilt bespreken. De begeleiding is er op vaste tijden. Ook kan je gebruik maken van DigiContact als je daar behoefte aan hebt. Je kan dan via videobellen ondersteuning krijgen van een begeleider op afstand. Er is een achterwacht als er geen begeleiding is bij calamiteiten.


"We ondernemen vaak gezellige sociale activiteiten met elkaar"

94,1%

van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'.

Ligging

Wij wonen in een rustige woonwijk met open water in de buurt en een park. Bovendien is in de omgeving veel bos aanwezig. Op loop- en fietsafstand ligt het dorpscentrum van Bergen. Dat is handig om boodschappen te doen. Naast enkele supermarkten is er een groot aanbod van winkels. Ook kan je met mooi weer een bezoekje brengen aan één van de vele terrassen die het dorp telt.Op loopafstand is een goede busverbinding aanwezig. Zo kan je, als dat nodig is, met het openbaar vervoer naar je werk gaan. Verder biedt de buurt voldoende parkeergelegenheid.​

Hier vind je ons