Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Heerhugowaard

Dampkring

Doelgroep

LVB, Verstandelijke beperking

Specialisme

Autisme, Epilepsie, Visuele beperking, NAH, visuele beperking

Locatietype

Woonlocatie

Faciliteiten

Parkeergelegenheid, Rolstoeltoegankelijk

Woonvorm

Woonlocatie

Contact opties

Hoe kunnen we je helpen?

Aanmelden voor locatie [javascript protected email address] Bellen naar Clientbureau Contact voor leveranciers

De Dampkring is een woonlocatie in Heerhugowaard voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB), NAH, ASS en lichte gedragsproblematiek. Je woont hier zelfstandig in een eigen appartement in een semi-ambulante setting.

Wonen bij De Dampkring


Bij De Dampkring wonen negen bewoners. Als je hier komt wonen, heb je een eigen appartement met woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer. Vanuit de appartementen heb je een prachtig uitzicht op het water. *nog iets over de omgeving, winkels, openbaar vervoer, de ligging in Heerhugowaard* Er is een gemeenschappelijke ruimte waar je de begeleiding of medebewoners kunt ontmoeten.

De meeste bewoners van de Dampkring hebben net iets meer ondersteuning nodig om zelfstandig te kunnen wonen. De Dampkring kan je dat bieden. En regelmatig stroomt een bewoner weer uit naar een eigen woning met ambulante ondersteuning.

Dit maakt De Dampkring een unieke kleinschalige locatie met een gezellige sfeer en gevoel van saamhorigheid.

Ondersteuning


Opstaan en ’s avonds gaan slapen doe je op De Dampkring zelfstandig. De begeleiding is doordeweeks aanwezig tussen 12.00 en 20.00 uur. En op zaterdag in de ochtend. Buiten deze tijden is er geen begeleiding aanwezig. Als je hier komt wonen is het daarom belangrijk dat je je vragen kunt uitstellen tot de begeleiding er weer is. Als iets echt niet kan wachten, kun je Digi-Contact bellen. Dat is begeleiding op afstand via beeldbellen.

De begeleiding werkt met contactmomenten. Dat betekent dat je een of meerdere keren per week een moment gepland hebt met een begeleider. Het is belangrijk dat jij je aan deze afspraken kunt houden. De begeleiding ondersteunt je ook door mee te gaan naar belangrijke werk- of medische afspraken. Omdat je hier bijna helemaal zelfstandig woont, is het belangrijk om andere mensen om je heen te hebben, die er voor jou kunnen zijn. Of hobby’s en sport. Er is geen dagbesteding op de woning, dus overdag zijn de bewoners naar werk of dagbesteding. Als het nodig is, kan je begeleider samen met jou kijken hoe je dit voor elkaar kunt krijgen.

Adres
Dampkring 109a
1705 TB Heerhugowaard

Activiteiten

Als je uit je werk of dagbesteding komt, kun je eventueel naar de gemeenschappelijke ruimte komen om je verhaal kwijt te kunnen. Veel bewoners eten zelfstandig in hun eigen appartement. Sommigen vinden het fijn om een paar keer per week samen te eten vanwege het contact met anderen of om gezond te eten. Als je dat wilt, kun je doordeweeks mee-eten in de gemeenschappelijke ruimte. Op zaterdag en zondag wordt er niet gekookt. Op die dagen regel je je eten zelf.

"Je woont hier bijna helemaal zelfstandig"

94,1%

van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'.

Hier vind je ons