Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Louise Wentland 15-16

Louise Wentland 15-16

Louise Wentland 15-16 is een woonlocatie in Heerhugowaard. Er wonen tien jongvolwassenen (ongeveer 18-25 jaar) met een verstandelijke beperking (VB). De locatie staat in de ecologische wijk Stad van de Zon.

Zelfstandig begeleid wonen bij Louise Wentland 15-16 in Heerhugowaard

Alle jongeren hebben een eigen zit/ slaapkamer, een eigen badkamer met wasbak, douche en toilet. Het is een woonhuis met 2 verdiepingen, de algemene ruimte is op de begane grond.

Deze locatie is voor jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking, die de volgende stap willen zetten naar zelfstandigheid. De jongeren komen wonen op Louise Wentland vanuit huis, vanuit een behandelgroep of vanuit een andere woonlocatie. Louise Wentland is een tijdelijke plek, de jongeren kunnen vanuit hier doorstromen naar een permanente woonplek dichtbij familie of vrienden.

Persoonlijke begeleiding bij Louise Wentland 15-16

De jongeren doen zoveel mogelijk zelfstandig en krijgen de kans zichzelf te ontwikkelen. Ze leren hun eigen zit/ slaapkamer netjes te houden en zichzelf goed te verzorgen. Ook helpen de begeleiders de jongeren bij het voeren van moeilijke gesprekken met familie of op het werk. En het netwerk te vergroten. De jongeren wonen niet alleen, er zijn twee gemeenschappelijke huiskamers waar ze elkaar kunnen ontmoeten, koffie kunnen drinken of even kunnen bijkletsen. De jongeren kunnen samen koken wanneer ze dit willen. ’s Avonds wordt er in de huiskamer vaak een spelletje gedaan of kijken ze televisie.

De begeleiding is overdag aanwezig op de locatie, ’s nachts is er een slaapwacht in het pand. Overdag gaan de jongeren naar school, werk of dagbesteding. De begeleiders kunnen de jongeren helpen bij het vinden van een zinvolle daginvulling. De jongeren willen een zo gewoon mogelijk leven leiden en gebruikmaken van hun talenten. De begeleiding kijkt samen met de jongere wat de wensen en behoeften zijn.

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

0800 - 0830

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat

Deel deze pagina