Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Heerhugowaard

Louise Wentland 15-16

Doelgroep

Verstandelijke beperking

Specialisme

Auditieve beperking, Visuele beperking

Locatietype

Woonlocatie

Faciliteiten

Parkeergelegenheid, Rolstoeltoegankelijk

Woonvorm

Eigen zit/slaapkamer, Gemeenschappelijke ruimte, Eigen sanitair, Eigen keukenblok

Contact opties

Hoe kunnen we u helpen?

Aanmelden voor deze locatie [javascript protected email address] Bellen naar Clientbureau Contact voor leveranciers

Louise Wentland 15-16 is een woonlocatie in Heerhugowaard. Er wonen tien jongvolwassenen (ongeveer 18-25 jaar) met een verstandelijke beperking (VB). De locatie staat in de ecologische wijk Stad van de Zon.

Zelfstandig begeleid wonen bij Louise Wentland 15-16 in Heerhugowaard

Alle jongeren hebben een eigen zit/ slaapkamer, een eigen badkamer met wasbak, douche en toilet. Het is een woonhuis met 2 verdiepingen, de algemene ruimte is op de begane grond.

Deze locatie is voor jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking, die de volgende stap willen zetten naar zelfstandigheid. De jongeren komen wonen op Louise Wentland vanuit huis, vanuit een behandelgroep of vanuit een andere woonlocatie. Louise Wentland is een tijdelijke plek, de jongeren kunnen vanuit hier doorstromen naar een permanente woonplek dichtbij familie of vrienden.

Persoonlijke begeleiding bij Louise Wentland 15-16

De jongeren doen zoveel mogelijk zelfstandig en krijgen de kans zichzelf te ontwikkelen. Ze leren hun eigen zit/ slaapkamer netjes te houden en zichzelf goed te verzorgen. Ook helpen de begeleiders de jongeren bij het voeren van moeilijke gesprekken met familie of op het werk. En het netwerk te vergroten. De jongeren wonen niet alleen, er zijn twee gemeenschappelijke huiskamers waar ze elkaar kunnen ontmoeten, koffie kunnen drinken of even kunnen bijkletsen. De jongeren kunnen samen koken wanneer ze dit willen. ’s Avonds wordt er in de huiskamer vaak een spelletje gedaan of kijken ze televisie.

De begeleiding is overdag aanwezig op de locatie, ’s nachts is er een slaapwacht in het pand. Overdag gaan de jongeren naar school, werk of dagbesteding. De begeleiders kunnen de jongeren helpen bij het vinden van een zinvolle daginvulling. De jongeren willen een zo gewoon mogelijk leven leiden en gebruikmaken van hun talenten. De begeleiding kijkt samen met de jongere wat de wensen en behoeften zijn.

Adres
Louise Wentland 15/16
1705 ME Heerhugowaard

"Mensen met een beperking ondersteunen om prettig te leven"

Hier vind je ons