Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Begeleid wonen Woerden

Wil je begeleid wonen in Woerden? Bij de woonlocatie van Philadelphia heb je een eigen appartement of studio en word je op maat begeleid.

Contact

Begeleid wonen Woerden

Begeleid wonen in Woerden kan in een eigen gehuurde woning en in de woonlocatie van Philadelphia. Je krijgt er begeleiding op maat. Dat houdt in dat het volledig op jouw ontwikkeling en vaardigheden wordt afgestemd. Er wordt gekeken naar jouw talenten en natuurlijk worden ook jouw wensen in de begeleiding meegenomen. Wil je bijvoorbeeld bepaalde vaardigheden beter leren, dan maken we daar een plan voor.

Bij de woonlocatie van Philadelphia voor begeleid wonen in Woerden kunnen mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) of verstandelijke beperking (VB) terecht. Je hebt er een eigen appartement of studio, bestaande uit een eigen zitplek, slaapruimte, douche en toilet. Met andere bewoners deel je de grote gemeenschappelijke ruimte.

Begeleid wonen bij jou in de buurt

Naast de woonlocatie voor begeleid wonen in Woerden vind je in de plaatsen rondom deze stad nog meer woonlocaties, zoals in Gouda, Lopik, Boskoop, Waddinxveen en Alphen aan de Rijn. Deze locaties liggen altijd op een gunstige plek in de stad of het dorp. De Jan van Beierlaan ligt bijvoorbeeld aan het station en binnen tien minuten sta je in de winkelstraat van Woerden. Je kunt er naar sportverenigingen en bijvoorbeeld naar een dagbesteding of leerwerkplek in de buurt.

Om op een woonlocatie van Philadelphia begeleid te kunnen wonen, heb je een Wlz-verklaring (Wet langdurige zorg) nodig. Gezamenlijk maken we een plan voor jouw begeleiding op maat. We maken afspraken over andere producten en diensten die je eventueel kunt gebruiken en bespreken nog veel andere onderwerpen met betrekking tot het begeleid wonen in Woerden. Meer hierover lees je op de pagina’s Wonen bij Philadelphia en Wie betaalt wat?

Beschermd wonen Woerden

Sommige mensen hebben baat bij nog meer structuur, rust en regelmaat. Dit wordt bij beschermd wonen meer geboden door de begeleiders dan bij begeleid wonen in Woerden. Daarom is beschermd wonen voor hen een betere keuze. Met name voor mensen met bijvoorbeeld psychische en gedragsproblemen is beschermd wonen erg geschikt.