Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Begeleid wonen Zuid-Holland

Op zoek naar een plek om zelfstandig te wonen, met ondersteuning? Dat kan op een woonlocatie van Philadelphia in Zuid-Holland. Lees verder!

Contact

Begeleid wonen Zuid-Holland

Ben jij op zoek naar een eigen appartement of studio in Zuid-Holland? Wil je zelfstandig wonen, maar wel met ondersteuning? Dat kan bij Philadelphia. Philadelphia heeft verschillende woonlocaties voor begeleid wonen in de provincie Zuid-Holland. Bij Philadelphia geloven we dat een eigen leven mogelijk is voor iedereen. Daarom woon je zelfstandig in je eigen appartement of studio. Overdag ga je naar werk of dagbesteding. 's Avonds en in het weekend ben je bezig met je hobby. Of ga je sporten. Misschien ga je naar de kerk of spreek je af met vrienden of familie. Net wat jij leuk vindt.

Begeleid wonen bij jou in de buurt

Bij begeleid wonen is je zelfstandigheid groot, maar je krijgt ook ondersteuning als je dat nodig hebt. De begeleiding vertelt je niet wat je moet doen, maar is er als jij daar behoefte aan hebt. Ze luisteren naar je en denken met je mee.

Je maakt een plan met je begeleider om te kijken wat jij wilt ontwikkelen. Je praat over je wensen en je dromen. En jullie bespreken waar je ondersteuning bij nodig hebt. Bij het schoonmaken van je huis, het doen van boodschappen of het bestellen van medicijnen bijvoorbeeld. Je leert altijd op je eigen manier en op je eigen tempo. Jij bepaalt, want jij hebt zeggenschap over je eigen leven. Daar geloven we echt in bij Philadelphia.

Beschermd wonen Zuid-Holland

Philadelphia heeft woonlocaties in verschillende gemeenten in Zuid-Holland. Bijvoorbeeld in Alphen aan den Rijn, Rotterdam, Den Haag en Rijswijk. Maar ook in veel andere plaatsen. Zoek maar eens in de locatiegids naar de gemeente waar jij wilt wonen.

Niet iedere locatie is hetzelfde. Op de ene locatie is bijvoorbeeld meer begeleiding dan op de andere. Op sommige locaties wonen vooral jongeren, op andere locaties wonen mensen van verschillende leeftijden of juist ouderen. Er zijn ook plekken waar vooral dove en slechthorende mensen wonen. Daar spreken ze gebarentaal met elkaar. Veel keuze dus! Er is altijd een plek die bij jou past.Op alle locaties is een gezamenlijke woonkamer waar je de andere bewoners ontmoet. Ook is daar begeleiding aanwezig. Leuk om samen op de bank te hangen, te kletsen of een spelletje te doen. Je kunt bij Philadelphia wonen als je een lichte verstandelijke beperking of een verstandelijke beperking hebt. Ook heb je een indicatie nodig vanuit de Wet langdurige zorg