Buiksloterham is een woon- en werklocatie in Amsterdam Noord voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB). Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen hier aan het werk.

Wonen in Buiksloterham

Vanaf april 2020 worden er drie woontorens opgeleverd. Je kunt zelfstandig in je eigen appartement wonen en je krijgt de begeleiding die bij jou past. Jouw eigen coach komt langs op afspraak. Dit kan overdag zijn en/of 's avonds. Als je 's nachts een begeleider wilt spreken, bel je met DigiContact. Daarnaast is er vast ook wel een aardige buurman of buurvrouw die je kan helpen. Je kijkt samen met je coach hoe je dit het best kunt regelen.

Werken bij Buiksloterham

De dagbesteding vindt plaats in de ontmoetingsruimtes en in de buurt. Je kunt meewerken om een goede plek van de buurt te maken waar iedereen wil zijn en zich welkom voelt. Dagbesteding vinden we een suf woord. Het gaat er om dat je kan doen wat bij je talenten past. Samen kijken we ernaar. In de ruimtes is van alles te doen!

Duurzaamheid is een heel belangrijk onderwerp in deze wijk. Hoe kunnen we goed rekening houden met het milieu. Maar ook: hoe zorgen we er voor dat het voor iedereen plezierig is om hier te werken en te wonen. In de ontmoetingsruimtes vinden we dat heel belangrijk. Alle activiteiten passen bij deze onderwerpen. En daar willen we de buurt en jou bij betrekken. Kom jij?

Wil je gastheer/-vrouw zijn, meewerken in een was-, strijk-, reparatiedienst, leuke ontmoetingen organiseren, kleding recyclen? Heb jij nog ideeën/talenten om iets te ontwikkelen wat bij jou past? Misschien zie je jezelf al in de ontmoetingsruimtes werken, een plek waar jij je talenten inzet en aan het eind van de dag blij weer naar huis gaat.

De buurt

Buiksloterham (Amsterdam Noord) is een nieuwe hippe en duurzame woonwijk. Buiksloterham is een inclusieve wijk, waar niemand wordt uitgesloten. Met elkaar houden de inwoners de omgeving groen, schoon en gezellig. Iedereen zet zijn eigen talenten in. Mensen kijken niet naar je beperking, maar naar wie je bent. Wil je daar aan meedoen?

Buiksloterham

Woonlocatie, Ambulante begeleiding, Werk en dagbesteding
Distelweg 407
1031 HD AMSTERDAM
asdas

Doelgroep

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Specialisme

Locatietype

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Als je op jezelf woont maar wel wat ondersteuning kunt gebruiken dan kun jij bij Philadelphia gebruikmaken van 'Mijn Netwerk'. Samen met jou bekijken we waar jij op dit moment behoefte aan hebt. Zo kun je zoveel als mogelijk zelf doen en jouw leven leiden zoals jij dat wilt.

Voor iedereen geldt dat een passende invulling van de dag bijdraagt aan een prettig leven. Philadelphia biedt verschillende soorten dagbesteding. Aansluitend bij de mensen die wij ondersteunen.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.

Woonvorm

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

Je hebt hier de beschikking over een keukenblok. Het keukenblok hoef je met niemand te delen.

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair hoef je met niemand te delen.

Je hebt een zelfstandige woonruimte met aparte woonkamer en slaapkamer(s).

Je beschikt over een zelfstandige woonruimte.

Ligging

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een sportaccommodatie.

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.

Componence Asset List

Belangstelling en wachten

Soms kun je niet direct terecht op de plek waar je wilt wonen. Je kunt er dan voor kiezen om te wachten. Er zijn twee opties:

  1. Als we verwachten dat er binnen een jaar een plek vrijkomt dan kun je op de wachtlijst worden geplaatst.
  2. Als we verwachten dat het minimaal een jaar en misschien wel langer gaat duren voordat er een passende plek vrijkomt dan kun je op de belangstellendenlijst worden geplaatst.

Wanneer er nog niet direct zicht is op een plek dan bekijken we graag samen met jou de alternatieven. Overbruggingszorg thuis kan eventueel ook een optie zijn.