Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Ouders met een verstandelijke beperking

Ouders met een verstandelijke beperking

Een kind krijgen is heel bijzonder. Het geeft jou veel verantwoordelijkheid. Wij hebben nagedacht over hoe we jou het beste kunnen ondersteunen. We leggen uit wat we belangrijk vinden, wat we ermee bedoelen en hoe het jou kan helpen. Zodat jij je kind zelf zo goed mogelijk op kunt voeden.

Ruimte hebben om te ontdekken

Jij zorgt voor je kind. Wij helpen je te ontdekken hoe je dit het beste kunt doen. Als je nog ergens hulp bij nodig hebt dan ondersteunen we jou.

Verbonden met gezin en familie

Voor jouw kind is het gezin de basis. Wij snappen dat jullie altijd onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. We vinden het belangrijk dat jij je prettig voelt en jouw kind zich kan ontwikkelen.

Gezien en gehoord worden

We luisteren naar wat belangrijk is voor jou. Samen kijken we naar jouw mogelijkheden. Zodat jij de hulp krijgt die je nodig hebt.

Erbij horen

Mensen om je heen hebben is belangrijk. Je maakt bijvoorbeeld contact met andere ouders op het schoolplein. Ook kan jouw kind gaan spelen bij vriendjes en vriendinnetjes of naar een sportclub.

Vooruit kijken

Jij bent voorbereid op de toekomst. Wij helpen je om stap voor stap mee te groeien met jouw gezin. Want als je kinderen ouder worden dan hebben ze andere hulp nodig dan wanneer ze klein zijn.

Bekijk hier de folder Ouders met een verstandelijke beperking