Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Ouders van een kind met een verstandelijke beperking

Leven met een kind met een beperking

Je wilt je kind een zo prettig mogelijk leven geven. Wanneer je kind een verstandelijke beperking heeft dan heeft dat impact op het gezinsleven. Opvoeden kan een voortdurende zoektocht worden. Wij hebben nagedacht over hoe we jou en je kind het beste kunnen ondersteunen. We leggen uit wat we belangrijk vinden, wat we ermee bedoelen en hoe het jullie kan helpen. Zodat jouw kind zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen en jij je gesteund voelt in de opvoeding.

Ruimte hebben om te ontdekken

Jouw kind krijgt de ruimte om nieuwe dingen te proberen en zo zelf de wereld te ontdekken. Wij begrijpen dat dit spannend kan zijn, maar weten ook hoe belangrijk het is. Zo kan je kind zich steeds verder ontwikkelen.

Verbonden met gezin en familie

Voor jouw kind is het gezin een belangrijke basis. Wij snappen dat jullie altijd onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Daarom ondersteunen wij niet alleen jouw kind, maar hebben wij oog voor het hele gezin.

Gezien en gehoord worden

Wij luisteren en kijken goed naar wat jouw kind nodig heeft. Wij snappen dat opvoeden voor jou een voortdurende zoektocht is en dilemma’s met zich meebrengt. We helpen je om de balans te vinden in jouw gezin.

Erbij horen

Jouw kind hoort erbij. Net als zijn of haar leeftijdsgenootjes. We helpen jouw kind om een zo prettig mogelijk leven te leiden. En we helpen jou, als ouder, om de mogelijkheden van jouw kind te ontdekken en om te zien waar je terecht kunt.

Vooruit kijken

We weten welke momenten spannend zijn in het leven van jouw kind. We helpen je om daar op voorbereid te zijn en kijken samen naar de toekomst. Zo groeien jullie stap voor stap richting volwassenheid.

Bekijk hier de folder Ouders van een kind met een beperking

Zorgvisie Ouders van kind met een beperking

Download bestand (308 KB) Het bestand voorlezen