Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Leerbaar & weerbaar informatie

Leerbaar & Weerbaar is een gelaagde methodiek en geen losse activiteit, waarin een ‘kunstje’ wordt aangeleerd. Het doel is mensen met een verstandelijke beperking te helpen emotioneel sterker, sociaal weerbaar te worden. Zodat ze grip krijgen op hun welzijn en met trots kunnen meedoen in de maatschappij.

Bewust worden en lijfelijke reacties

Leerbaar & Weerbaar gaat over het gewone leven. Het behandelt thema’s en emoties die voor iedereen herkenbaar zijn. Je helpt cliënten zich bewust te zijn van wat ze voelen. En hoe ze hun lijfelijke reacties herkennen. Ze worden zich bewust van afstand en nabijheid en wat prettig aanraken is. Zo leren zij hun grenzen kennen en kenbaar maken. Ze ervaren wat rekening houden met de ander is. Ook lastige gevoelens worden bespreekbaar, zoals schaamte of teleurstelling.

Downloads

Flyer Coach Leerbaar en Weerbaar september 2024

Download bestand (315 KB) Het bestand voorlezen

Samen werken aan Leerbaar & Weerbaar

We bieden Leerbaar & Weerbaar gratis aan om met andere organisaties deze gedachtegang te delen. Wij werken samen aan het materiaal met een team van gedragsdeskundigen en trainers van het expertisecentrum van Philadelphia.

Leerbaar & Weerbaar is onstaan vanuit de vragen die er zijn rondom weerbaarheid, relaties, intimiteit en seksualiteit (RIS) bij de cliënten van Philadelphia. Het instrument is ontwikkeld in samenwerking met cliënten en trainers van het expertisecentrum van Philadelphia.

Feedback op ons materiaal is van harte welkom. Hiermee kunnen wij het instrument verbeteren en up-to-date blijven aanbieden. Heb je feedback ideeën of vragen? Mail naar leerbaarenweerbaar@philadelphia.nl.

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief die eens per kwartaal uitkomt. Hierin staan handige tips, ervaringsverhalen en informatie over geplande trainingen en webinars.

Aanmelden nieuwsbrief

E-learning

Met deze reeks oefeningen uit de praktijk, ontdek je hoe je als begeleider of verzorger zelf aan de slag kunt.

In het magazine leer je over de achterliggende waarden, doelen, werkvormen en het spanningsveld waarin jij je als begeleider of verzorger begeeft.

Naar de e-learning

Onderzoek vriendschap daten en ontmoeten

Binnen Philadelphia hebben we een onderzoek gedaan naar vragen en behoeftes die er spelen bij het vergroten of onderhouden van het netwerk. 58 begeleiders en 35 cliënten hebben aan dit onderzoek meegedaan.

Factsheet uitslag onderzoek vriendschap daten ontmoeten

Download bestand (147 KB) Het bestand voorlezen