Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Begeleid wonen Nijverdal

Kom wonen bij Philadelphia in Nijverdal. Je woont zelfstandig in je eigen appartement. Maar wel met ondersteuning. Iets voor jou? Lees dan verder.

Contact

Begeleid wonen Nijverdal

Lijkt het je geweldig om een eigen plek te hebben om te wonen? Bij Philadelphia in Nijverdal woon je in een eigen appartement. Heel zelfstandig, maar wel met hulp als je dat nodig hebt. Begeleid wonen noemen we dat.

Je appartement heeft een woonkamer met keukenblok, slaapkamer en een badkamer met toilet en douche. Ook kun je met mooi weer lekker buiten zitten op je balkon of in de tuin. In de gezamenlijke woonkamer kun je terecht voor een kop koffie of een praatje met de begeleiding. Ook kun je hier mee-eten als je niet in je eigen appartement eet. Overdag ga je naar werk of dagbesteding. In je vrije tijd spreek je af met vrienden of familie. En natuurlijk heb je ook genoeg tijd voor je hobby of om te sporten.

Zelfstandig maar wel met hulp

De begeleiding vertelt je niet wat je moet doen. De begeleiders luisteren naar je en denken met je mee. Ze helpen je jouw eigen keuzes te maken. En bieden ondersteuning bij wat jij nog wilt leren. Bijvoorbeeld hoe je nieuwe mensen kunt leren kennen of hoe je de administratie doet.

Je hebt regelmatig overleg met de begeleiding en bespreekt met je begeleider wat je doelen zijn. Daar ga je mee aan de slag op je eigen manier en je eigen tempo. Jij bepaalt, want jij hebt zeggenschap over je eigen leven. Daar geloven we echt in bij Philadelphia.

Wonen in Nijverdal

Nijverdal is een gezellige plaats in de provincie Overijssel en valt onder de gemeente Hellendoorn. Net als de plaatsen Daarle, Haarle en Daarlerveen waar Philadelphia ook een woonlocatie heeft. Hellendoorn ken je misschien wel van het avonturenpark dat ze daar hebben. Met achtbanen, wildwaterbaan en andere leuke attracties. En wist je dat ze in Hellendoorn ook bekende ijsjes maken? De raket en Ben & Jerry's worden daar gemaakt!

In Nijverdal zijn ook genoeg leuke activiteiten te doen. De appartementen van Philadelphia liggen op loopafstand van het centrum. Fijn als je wat nodig hebt van de winkels. In de omgeving kun je fietsen en wandelen in nationaal park Sallandse Heuvelrug. Perfect als je echt een natuurmens bent!

Klinkt goed hè, wonen in Nijverdal! Je kunt bij Philadelphia wonen als je een lichte verstandelijke beperking of een verstandelijke beperking hebt. Ook heb je een indicatie nodig vanuit de Wet langdurige zorg.