Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Rijssen

Mensingboerderij

Doelgroep

Lichte verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking, Ouders met een verstandelijke beperking

Specialisme

Autisme, Psychische problematiek, Epilepsie, Auditieve beperking, NAH, Geriatrische problematiek, Dementie

Locatietype

Werk en dagbesteding

Faciliteiten

Atelier, Parkeergelegenheid, Activiteitencentrum

Contact opties

Hoe kunnen we je helpen?

Aanmelden voor locatie [javascript protected email address] Bellen naar Clientbureau Contact voor leveranciers

De Mensingboerderij is een dagbestedingslocatie in Rijssen voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) en een verstandelijke beperking (VB).

Dagbesteding op een boerderij in Rijssen.


In een fijne, gemoedelijke en rustige sfeer, bieden wij structuur, stimuleren en activeren wij de mensen met een aanbod van ontspanning, educatieve, creatieve en arbeidsmatige activiteiten.

Werkplezier, sociale contacten en ongedwongen bijdragen aan activiteiten vinden wij belangrijk. Zo creëren we een gevoel van eigenwaarde, trots zijn op je werk, met gezellige mensen om je heen. Bij ons kan je zijn wie je bent, ieder op zijn eigen manier. Je kan wat betekenen voor de wijk, een bijdrage leveren aan de producten die we maken voor de verkoop en de inpakdiensten die we verzorgen voor verscheidene bedrijven.

De Mensingboerderij is er voor o.a. Inwoners van Gemeente Rijssen/Holten en omliggende gemeenten, die een WMO of WLZ indicatie hebben. De speeltuin is toegankelijk voor iedereen.

Wij zijn er voor mensen die ritme en structuur nodig hebben. Maar ook voor sociale aspecten als waardering, nuttig voelen, deel uit maken van een team, werkervaring opdoen, fysieke belastbaarheid onderhouden of uitbreiden en deel uit kunnen maken van de maatschappij.

Adres
Keizersdijk 57
7462 JA Rijssen

Re-integratie

De Mensingboerderij dient tevens als re-integratie plek, voor cliënten die uitvallen, of uit dreigen te vallen vanuit hun sociale werkplek of betaald werk. Binnen de re-integratie kunnen zij zich weer opwerken naar hun "huidige" werkplek. Of mogelijk uitstromen binnen een dagbestedingslocatie of "talent op zijn plek". De Mensingboerderij fungeert ook als re-integratie plek voor mensen die vallen onder het sociaal domein gemeente Rijssen/Holten. Vanuit hun bijstandsuitkering kunnen zij zich als vrijwilliger weer laagdrempelig opwerken naar betaald werk.

"Wij zijn er voor mensen die ritme en structuur nodig hebben"

94,1%

van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'.

Hier vind je ons