Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Begeleid wonen Tilburg

Begeleid wonen in Tilburg kan bij meerdere locaties van Philadelphia. De begeleiders ondersteunen jou om zo zelfstandig mogelijk te wonen.

Contact

Begeleid wonen Tilburg

Begeleid wonen in Tilburg kan bij Philadelphia op drie verschillende locaties. Daar staan teams van professionele begeleiders voor jou klaar. Ze begeleiden jou waar dat nog is. Alles wordt namelijk afgestemd op jouw ontwikkeling, vaardigheden en wensen. Bovendien willen de begeleiders dat jij je op je gemak voelt in jouw woning en het echt jouw thuis zal zijn.

Voor het begeleid wonen in Tilburg kan je zelf een woonplek huren, maar is het ook mogelijk om in een woning van Philadelphia te wonen. Afhankelijk van de locatie woon je in een appartement, studio of kamer. In het appartement heb je een eigen slaapkamer en badkamer en een gedeelde of eigen keuken. Studio’s hebben ook een eigen slaap-, woon- en badkamer. Je deelt er de keuken met andere bewoners. Tot slot deel je bij een eigen kamer zowel het toilet als de badkamer en de keuken. Jouw eigen ruimtes kun je zo inrichten als je zelf wilt. Daardoor kan je het helemaal tot jouw thuis maken bij het begeleid wonen in Tilburg. De gezamenlijke ruimtes zijn fijne ruimtes om met anderen samen te komen. Je kunt er bijvoorbeeld samen eten, gezellig kletsen of een spelletje doen.

Begeleid wonen bij jou in de buurt

Wil je begeleid wonen in Tilburg, dan heb je een Wlz-indicatie (Wet langdurige zorg) nodig. Vervolgens wordt jouw begeleiding volledig op jou aangepast. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je vooral praktische hulp nodig hebt of juist veel baat hebt bij persoonlijke gesprekken. Je kunt zelf kiezen of je ook van andere producten en diensten van Philadelphia gebruik maakt. We maken er duidelijke afspraken over, net als over de andere onderwerpen die beschreven staan op de Wonen bij Philadelphia en Wie betaalt wat?.

Er zijn meerdere, verschillende woonlocaties voor begeleid wonen in Tilburg. Er is een woonlocatie voor mensen met een verstandelijke beperking (VB) en lichte verstandelijke beperking (LVB). Door middel van training leer je zo zelfstandig mogelijk wonen, zodat je uiteindelijk kan doorstromen naar een permanente woonsituatie. Daarnaast is er een woonlocatie waar jongeren met een lichte verstandelijke beperking (LVB) begeleid wonen in Tilburg. Tot slot is er een woonlocatie voor mensen met een verstandelijke beperking en hun kinderen. Je woont er zelfstandig en wordt begeleid in het verzorgen en opvoeden van je kind. Daarnaast kunnen we ook een plan maken voor het aanleren van andere vaardigheden, zoals het huishouden en het afhandelen van regelzaken met instanties.

Beschermd wonen Tilburg

In (de omgeving van) Tilburg zijn ook locaties van Philadelphia waar je beschermd kunt wonen. Deze locaties zijn er voor mensen die meer begeleiding nodig hebben dan je krijgt bij begeleid wonen in Tilburg. Ze hebben bijvoorbeeld psychische of gedragsproblemen. De begeleiders bieden hier extra structuur en zorgen voor rust en regelmaat. Daardoor kunnen bewoners er zo zelfstandig mogelijk wonen.