Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Begeleid wonen Overijssel

Een eigen studio of appartement in Overijssel. Maar wel met ondersteuning. Dat kan op een woonlocatie van Philadelphia. Iets voor jou? Lees dan verder.

Contact

Begeleid wonen Overijssel

Wonen in je eigen huis. Heel zelfstandig, maar toch met ondersteuning als je daar behoefte aan hebt. Is dat iets voor jou? Het kan op een woonlocatie van Philadelphia in Overijssel. We noemen dat begeleid wonen.

Bij Philadelphia geloven we dat een eigen leven mogelijk is voor iedereen. Wat jouw behoefte ook is, we geven je het vertrouwen om te groeien. Je kunt namelijk meer dan je denkt. Veel meer! Als je goed kijkt, zie je overal kansen. Bij begeleid zelfstandig wonen helpt de begeleiding je jouw dromen waar te maken.

Begeleid wonen bij jou in de buurt

Weet je wat helpt bij het waarmaken van je dromen? Je talenten ontdekken. Ontdekken wat je kunt en wat je leuk vindt. Daar helpt de begeleiding je bij. Ook op werk of dagbesteding leer je meer over jouw talenten. Philadelphia heeft in Overijssel verschillende leuke mogelijkheden voor dagbesteding en werk.

Al jouw doelen komen in een plan. Soms zet je in het plan dat je iets wilt leren wat je nog nooit gedaan hebt. Dat is best spannend. Je daagt jezelf uit. Zo ontdek je wat je allemaal kunt en wat je leuk vindt. Je leert altijd op je eigen manier en op je eigen tempo. Jij bepaalt, want jij hebt zeggenschap over je eigen leven.

Waar wil jij begeleid wonen?

In Overijssel zijn verschillende locaties om te wonen. In je eigen studio of appartement. Niet iedere locatie is hetzelfde. Op de ene locatie is bijvoorbeeld meer begeleiding dan op de andere. Op de meeste locaties gaan de bewoners overdag naar werk of dagbesteding.

In je vrije tijd kun je gezellig samen met andere bewoners een spelletje doen of tv kijken in de gezamenlijke woonkamer. Soms organiseert de begeleiding een activiteit. Natuurlijk kun je ook sporten of bezig zijn met je hobby. Of je krijgt vrienden of familie op bezoek.Wil jij graag zelfstandig wonen bij Philadelphia in Overijssel? Dat kan als je een lichte verstandelijke beperking of een verstandelijke beperking hebt. Ook als je autisme hebt, ben je welkom bij Philadelphia. En je hebt een indicatie nodig vanuit de Wet langdurige zorg.