Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Begeleid wonen Stadskanaal

Wil je begeleid wonen in Stadskanaal? Bij Philadelphia staan professionele begeleiders klaar om jou een fijne woonplek te bieden. Lees er meer over!

Contact

Begeleid wonen Stadskanaal

Begeleid wonen in Stadskanaal kan bij locaties van Philadelphia. Daar staan professionele begeleiders voor jou klaar. Zij zorgen voor een zo fijn mogelijke woonplek voor jou en ondersteunen jou in alles wat je nodig hebt. Heb je regelmatig behoefte aan persoonlijke gesprekken of juist meer hulp bij jouw persoonlijk verzorging nodig? De begeleiding van begeleid wonen in Stadskanaal wordt op jouw wensen en ontwikkeling aangepast.

Het kan zijn dat je een eigen huis huurt, maar je kunt ook in een huis van Philadelphia wonen. In het laatste geval vinden we het belangrijk dat jij je er op jouw gemak voelt. Je kunt daarom volledig zelf bepalen hoe je jouw kamer of appartement inricht. Elke locatie van begeleid wonen in Stadskanaal heeft ook ruimtes die je deelt met andere cliënten. Afhankelijk van de locatie gaat het om de woonkamer, keuken of nog een andere ruimte. Daar kan je met anderen samenkomen, gezellig kletsen of een kop koffie drinken. Er worden regelmatig ook leuke activiteiten gedaan.

Begeleid wonen bij jou in de buurt

Wil je begeleid wonen bij Philadelphia, dan heb je een Wlz-indicatie nodig. Deze vraag je aan op de website van de Rijksoverheid. Jouw zelfstandigheid en ontwikkeling staan hierbij centraal en je kunt zelf kiezen of je ook andere producten en diensten van Philadelphia wilt gebruiken. Hierover en over veel andere onderwerpen met betrekking tot het begeleid wonen in Stadskanaal zullen we afspraken maken. Je kunt daar meer over lezen op de pagina’s over Wonen bij Philadelphia en Wie betaalt wat?.

Bij de locaties voor begeleid wonen in Stadskanaal wonen mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) of verstandelijke beperking (VB). Zij hebben verschillende leeftijden. De woonlocaties zijn gunstig gelegen in het dorp. Zo zijn ze op een goede afstand van winkels en kan je in de buurt naar een sportvereniging. Er zijn ook allerlei mogelijkheden voor het volgen van muziekles. De professionele begeleiders van het begeleid wonen in Stadskanaal helpen jou ook bij het zoeken van passend werk of een dagbesteding in Stadskanaal. Philadelphia heeft daarvoor ook twee locaties in Stadskanaal.

Beschermd wonen Spijkenisse

Mensen die gedrags- of psychische problemen hebben, hebben vaak baat bij meer begeleiding bij het zelfstandig wonen. Voor hen is beschermd wonen een goede keuze. De begeleiders van deze locaties zorgen voor meer structuur en regelmaat dan bij het begeleid wonen. Daardoor is het een meer rustige en vertrouwde plek. Bewoners leren er om steeds zelfstandiger te wonen.