Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Ambulante begeleiding Brummen

Ben je op zoek naar ambulante begeleiding in Brummen? Philadelphia helpt je bij wat je lastig vindt. Lees snel verder!

Neem contact op

Ambulante begeleiding Brummen

Boodschappen doen, koken, reizen, dat kun je allemaal prima zelf. Je hebt je zaakjes goed voor elkaar. Toch zijn er soms dingen waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken. Als je in de gemeente Brummen woont, kan Philadelphia je hierbij helpen.

Je krijgt dan individuele begeleiding. Dat heet ook wel ambulante begeleiding of ambulante zorg. Ambulante begeleiding van Philadelphia is er voor jongeren, volwassenen en ouderen die zelfstandig wonen in de gemeente Brummen. En die psychische problematiek hebben of een (lichte) verstandelijke beperking. Ook is er gezinsbegeleiding. Bijvoorbeeld als je ondersteuning nodig hebt bij de opvoeding.

Talenten ontwikkelen

In gesprek met je begeleider ga je op zoek naar jouw mogelijkheden. Je kijkt niet naar wat je niet kan, maar naar je talenten. Door je talenten te ontwikkelen doe je steeds meer mee met de samenleving. Bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk te doen. Of op een andere manier die bij jou past. Zo vergroot je je zelfstandigheid. En dat voelt lekker!

Leuk werk of een leuke dagbesteding helpt je bij het ontdekken van je talenten. Ook een hobby of iets anders dat je in je vrije tijd doet, helpt je om te ontdekken waar je goed in bent. Wist je dat je bij Philadelphia naast ambulante begeleiding Brummen ook terecht kunt voor dagbesteding? De begeleiding denkt mee over welk werk of dagbesteding bij je past.

Jouw zorgvraag centraal

Samen met je begeleider kijk je naar jouw hulpvraag en waar je behoefte aan hebt. Bijvoorbeeld structuur aanbrengen in je dagelijks leven. Of je wilt meer leren over een goede persoonlijke verzorging. Misschien kan de begeleider je ondersteunen bij de administratie. Of wil je beter leren omgaan met teleurstellingen. Je kunt alles bespreken. Niets is gek. Je begeleider staat voor je klaar en begeleidt je als je het nodig hebt. Het belangrijkste is dat jij je goed voelt. En dat jij het leven leidt dat jij wilt.

Vraag een indicatie aan

Iedereen met psychische problemen, autisme of een (lichte) verstandelijke beperking kan bij Philadelphia terecht voor professionele hulp en ondersteuning. Wil je daarvoor in aanmerking komen, dan heb je een beschikking nodig vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Die kun je aanvragen bij de gemeente Brummen. Soms heb je een indicatie nodig vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ).

Vragen over ambulante begeleiding?

Woon je zelfstandig, maar kun je wel wat steun gebruiken? Van harte welkom bij Philadelphia. Misschien heb je nog wel wat vragen over ambulante begeleiding in Brummen. Bijvoorbeeld over hoe dat nou precies werkt met het aanvragen van een indicatie. Dat is ook best ingewikkeld! Je kunt contact opnemen met het cliëntbureau van Philadelphia. Kijk op de contactpagina voor de openingstijden.