Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Trainingen geven

Als begeleider bij Philadelphia kun je trainingen geven aan de mensen die wij ondersteunen. Zo help je ze om nieuwe dingen te leren. We hebben een training over voeding en over het sociaal netwerk. Het communicatieboekje 'gevoel' is een hulpmiddel voor het praten over emoties. Ook hebben we een 'Online Pakket'. Verschillende filmpjes en een speciaal ontwikkeld spel helpen wegwijs te worden in de wereld van de nieuwe media.

Training over voeding: 'weet wat je eet'

Deze training leert de deelnemers zelf keuzes maken en gezond eten. Met behulp van het lesmateriaal krijgen ze meer inzicht in waarom voeding belangrijk is. Wat is lekker? Wat is echt gezond? De training geeft inzicht in eigen eetgewoontes en welke voeding niet geschikt is om elke dag te eten.

Als begeleider kun je deze training zelf geven op locatie. Je volgt hiervoor eerst zelf een workshop om met de cursusmaterialen te werken. Als je deze training hebt afgerond dan kun je de workshop zelfstandig geven.

Voeding handleiding voor begeleiders - les 1

Download bestand (1,1 MB) Het bestand voorlezen

Training over sociaal netwerk 'Wie ken jij?'

Voor de mensen die wij ondersteunen is het sociaal netwerk van groot belang. In deze training leren zij welke mensen belangrijk voor hen zijn en bij wie ze terecht kunnen voor hulp. We beginnen met het maken van een stamboom. Zo brengen we de familie- en vriendenkring in kaart.

Als begeleider volg je eerst zelf een workshop om met de cursusmaterialen te leren werken. Daarna kun je zelfstandig de training geven.

Sociaal netwerk handleiding voor begeleiders - les 1

Download bestand (386 KB) Het bestand voorlezen

Artikel weet jij wie je echte vrienden zijn

Download bestand (1,3 MB)

Philadelphia online

De online wereld is voor de mensen die wij ondersteunen van steeds groter belang. Veel mensen gebruiken Facebook, Twitter, Whatsapp en andere vormen van nieuwe media. Philadelphia heeft het totaalpakket Philadelphia Online ontwikkeld. Hiermee kunnen wij de mensen die wij ondersteunen zo goed mogelijk begeleiden in de wereld van de digitale media. Het totale pakket bestaat uit 9 interactieve voorlichtingsfilmpjes. Er zijn factsheets met uitleg en tips en er is een bordspel.


Volg de training van het leerhuis

Meer informatie?