Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Logeren bij Phila Kakelbont

Logeren bij Phila Kakelbont in Bennekom

Vind je het leuk om af en toe uit logeren te gaan? Wil jij straks op eigen benen staan? Of wil je ontdekken hoe het is om je eigen plek te hebben en om voor jezelf te zorgen? Kom dan bij ons logeren.

Bij Phila Kakelbont in Bennekom kun je een nachtje, een weekend of zelfs een hele vakantieweek logeren. In Bennekom hebben wij speciaal voor jou een heerlijk ruim huis met een grote tuin. Hier hebben wij aandacht voor jou, doe je leuke dingen en heb je plezier. Ook kan je samen met ons ontdekken waar je al goed in bent en wat je wilt leren.

Wat kun je verwachten bij Phila Kakelbont?

Je krijgt een eigen kamer die gezellig is ingericht. Om je nog meer thuis te voelen kan je natuurlijk je persoonlijke spullen meenemen. Er is altijd begeleiding aanwezig om je te helpen waar dat nodig is. Overdag en ook ’s nachts. Wij zorgen dat alles goed geregeld is zodat jij je op je gemak voelt. Zo kom je tot rust en beleef je een prettige tijd.

Activiteiten Phila Kakelbont in Bennekom

Met elkaar maken we van iedere dag een leuke dag. Voor een deel is dat natuurlijk net zoals thuis. Zoals aankleden, ontbijt, lunch en met elkaar avondeten. Tussendoor doen we allerlei activiteiten met elkaar. Buiten spelen of een potje voetbal of tafeltennis. Je kunt ook wandelen of naar de dieren kijken die er in de omgeving zijn. Je kunt naar de speeltuin, naar de heide of muziek maken.

Natuurlijk net wat bij de groep past. We vragen ook altijd of jij een idee hebt wat je zou willen doen. Dan beslissen we samen wat we gaan doen. Voor grotere activiteiten of dagjes uit kan een eigen bijdrage worden gevraagd.

We vinden het leuk om dingen samen te doen. Maar natuurlijk doe je een deel van de dag ook dingen die je fijn vindt alleen. Even een filmpje kijken, spelen, rustig zitten. Net wat jij wil. Wij kunnen je daar uiteraard ook een beetje bij helpen. We hebben ook een fijn bad, als je dat lekker vindt. Eten klaarmaken doen we zoveel mogelijk samen, en we zijn ook gek op lekkere dingen bakken. Iedereen kan daar op zijn of haar manier aan meehelpen.

Wie kan logeren bij Phila Kakelbont?

Om bij Phila Kakelbont te logeren heb je altijd een WLZ-indicatie of PGB nodig. De meeste kinderen en jongeren die bij ons logeren zijn 6 jaar en ouder. Onze logees en ‘proefwoners’ hebben een lichte tot matige verstandelijke beperking, NAH, ASS of een vergelijkbare ondersteuningsvraag.Er zijn 7 logeerkamers waarvan er 1 rolstoel toegankelijk is, de andere kamers zijn op de verdieping (met trap). Het huis is daarom minder geschikt voor kinderen en jongeren met een ernstige meervoudige beperking. We vinden veiligheid voor alle logees erg belangrijk en daarom is het logeerhuis niet geschikt voor mensen die ernstig agressief kunnen zijn.