Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Begeleid wonen Urk

Begeleid wonen op Urk? Dat kan in de centraal gelegen woonlocatie van Philadelphia. Professionele begeleiders begeleiden je waar nodig.

Contact

Begeleid wonen Urk

Wil je graag begeleid wonen op Urk? Dan is de woonlocatie van Philadelphia echt iets voor jou. De begeleiding wordt op maat en naar behoefte gegeven. Bij het begeleid wonen op Urk leer je je eigen keuzes te maken. Je krijgt daar de ruimte voor, net als voor het opbouwen van een eigen sociaal netwerk. Op die manier werk je aan je zelfstandigheid en kun je zoveel mogelijk meedoen in de maatschappij.

Je kunt ervoor kiezen om een eigen woonruimte te huren, maar je kunt ook wonen op de woonlocatie van Philadelphia voor begeleid wonen op Urk. Je hebt er een eigen appartement, bestaande uit een woon-, slaap- en badkamer. De keuken deel je met andere bewoners. Het appartement kan je volledig naar jouw wens inrichten. Zo kan je er helemaal jouw thuis van maken.

Begeleid wonen bij jou in de buurt

Om in een woning van Philadelphia te kunnen wonen, moet je een Wlz-indicatie (Wet langdurige zorg) hebben. De begeleiders begeleiden jou vervolgens op maat. Van tevoren wordt die begeleiding bij begeleid wonen op Urk afgestemd op jouw behoefte en ontwikkeling. We maken hier een plan voor en maken afspraken over eventuele andere diensten of producten van Philadelphia die je wilt gebruiken. Je kunt er meer over lezen op de pagina’s Wonen bij Philadelphia en Wie betaalt wat?.

Op de woonlocatie kan je zelf beslissen of je vooral in jouw eigen appartement wilt zijn of juist veel tijd in de gezamenlijke ruimtes doorbrengt. In de gezamenlijke keuken wordt dagelijks gekookt en daar kan je bij helpen. Vervolgens kan je daar blijven eten, maar is ook mogelijk in jouw eigen appartement. Er is een gezamenlijke binnenplaats en een balkon waar bewoners graag zitten. Deze locatie van begeleid wonen op Urk is gelegen in een woonwijk. Je bent er dichtbij de supermarkt en kerken, waardoor je er gemakkelijk op uit kan.

Beschermd wonen Urk

Het kan zijn dat je meer begeleiding nodig hebt dan bij begeleid wonen op Urk gegeven wordt. Beschermd wonen is dan een betere keuze. Je kunt er nog steeds zo zelfstandig mogelijk wonen, maar wordt daar meer in begeleid. Begeleiders zorgen voor extra structuur, rust en regelmaat. Voor mensen met bijvoorbeeld psychische of gedragsproblemen is dat heel belangrijk.