Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Urk

Het Hop

Doelgroep

Lichte verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Locatietype

Woonlocatie

Faciliteiten

Parkeergelegenheid, Lift, Rolstoeltoegankelijk

Woonvorm

Woonlocatie

Contact opties

Hoe kunnen we je helpen?

Aanmelden voor locatie [javascript protected email address] Bellen naar Clientbureau Contact voor leveranciers

Op het Hop, een woonlocatie in Urk, wonen 18 mensen met een matige of lichte verstandelijke beperking (LVB). De meeste bewoners wonen hier al meerdere jaren. Er zijn twee verdiepingen met ieder een algemene woonkamer met keuken. Er is een lift aanwezig.

Wonen bij het Hop in Urk

In Urk is het mooi wonen. Het Hop is gelegen in een woonwijk, dichtbij een supermarkt en kerken. Ieder appartement heeft een eigen woon-, slaap- en badkamer. Het appartement kan naar eigen smaak ingericht worden. In de algemene keuken wordt dagelijks gekookt en de bewoners kunnen daarbij helpen. Iedereen is welkom om aan te schuiven bij de koffie en de maaltijd. De bewoners kunnen er ook voor kiezen om in hun eigen appartement te koken en eten. Als het weer het toelaat zitten we graag op de binnenplaats of op het balkon.

Persoonlijke begeleiding op het Hop

Begeleiding wordt gegeven naar behoefte en op maat. Dit wordt afgestemd met de bewoner. In de ochtend, middag en avond zijn er twee begeleiders aanwezig en in de nacht is er een slaapdienst. Zo kunnen de bewoners altijd een beroep doen op een begeleider wanneer dit nodig is. Overdag gaan de bewoners naar hun werk- of dagbesteding. Familie en vrijwilligers zijn van harte welkom, bijvoorbeeld om te helpen met koken of met het halen en brengen van bewoners.

Adres
Ramswelle 30
8321 SK Urk

Leren om zelf keuzes te maken

De bewoners leren op het Hop om zelf keuzes te maken en daar ook de ruimte voor krijgen. We stimuleren hen om een eigen sociaal netwerk te ontwikkelen, zodat ze worden gezien en gehoord en volwaardig meedoen in de samenleving.

94,1%

van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'.

Hier vind je ons